Transport de persoane Piatra Neamt – Eindhoven, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Piatra Neamt – Eindhoven, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Piatra Neamt – Eindhoven, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Transport international de persoane Romania – Olanda, Piatra Neamt – Eindhoven in fiecare zi de la ora * 10:00 din autogara.

Cu Danytur prin Olanda ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur efectuează curse regulate pe ruta România-Olanda, asigurând pasagerilor şi coletelor condiţii optime şi siguranţă deplină până la destinaţie. Cursele de autocare şi microbuze ale Firmei moderne Danytur, sunt cele mai solicitate, garantând trasee bine alese şi confortul la standardele dorite.

Dacă doriţi un popas pentru vizitarea unui oraş modern din sudul Olandei, Eindhoven vă va bucura privirea cu arhitectura modernă, uneori chiar îndrăzneaţă, a unei localităţi a secolului XXI, deschisă spre cercetare, tehnologie şi design. Este un oraş-municipiu situat în provincia Brabantul de Nord, străbătut de pârâul Dommel. Aici se află sediile centrale ale companiilor PHILIPS, ASML, DAF şi Universitatea Tehnică Eindhoven (înf. 1956).

Prima atestare documentară datează de la 1232, ducele Hendrik I de Brabant acordând aşezării Endehoven drepturi de oraş şi posibilitatea de a organiza o piaţă săptămânală la care fermierii din ţinut să-şi vândă produsele. Spre sfârşitul secolului al XIV-lea, oraşul şi-a consolidat zidurile de apărare, între anii 1413-1420 construindu-se şi un castel în incinta acestuia. Poziţia strategică faţă de ruta comercială Olanda-Liege a necesitat construirea de drumuri şi căi ferate, oraşul dezvoltându-se mereu. Secolul al XIX-lea a adus şi industrializarea, aceasta axându-se la început pe tutun şi textile, apoi pe industria electrică, construcţia de maşini, electronică, electrotehnică şi design. A intrat în topul european din domeniul designului, în anul 2006 primind titlul de Capitală Europeană a Designului.

Deşi oraşul este total refăcut după vicisitudinile provocate de război, au mai răzbătut prin secole, aproape neatinse, şi unele bijuterii arhitectonice precum Biserica Romano-Catolică “Sf. Ecaterina”, existentă încă de pe la 1240. În anul 1399 a primit rangul de biserică colegială. În secolul al XVII-lea a fost transformată în biserică protestantă, iar în anul 1798 a fost restituită catolicilor.Între anii 1861-1867 a fost reconstruită în stil neogotic, după proiectul arhitectului Pierre Cuypers, având două turnuri înalte de 73 m. A intervenit un nou proces de restaurare după război, iar în anul 1972 a fost declarată monument naţional.

În contrast, Evoluon, aparţinând firmei PHILIPS, este un edificiu modern construit sub forma unei farfurii zburătoare, fost muzeu de istorie a ştiinţei, tehnicii şi cercetărilor spaţiale, actualmente celebru centru de conferinţe.

Muzeul PHILIPS deţine o colecţie de peste 20000 de exponate ce prezintă produsele concernului PHILIPS de la începuturi şi până în prezent, ilustrând totodată istoria electronicii şi electrotehnicii, precum şi invenţiile din domeniu.

Muzeul DAF prezintă produsele firmei DAF TRUCKS din 1928, când avea statut de atelier de afaceri şi inginerie, până la fabrica de camioane din prezent.

Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană Van Abbe, înfiinţat în anul 1936 şi funcţionând într-o clădire avangardistă, prezintă o valoroasă colecţie de artă cu lucrări semnate de: El Lissitzky, Marc Chagall, Pablo Picasso, Appel, Mondriaan, Kandinsky, Theo van Doesburg ş.a.

Parcul Tongelroop a devenit una din marile atracţii turistice ale oraşului, acesta dispunând de: piscină, minigolf, facilităţi sportive şi centru sportiv pe gheaţă, centru educaţional de mediu şi o fermă ecologică. Minunat !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, formalităţile vamale sau preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !