Transport de persoane Piatra Neamt – Breda, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Piatra Neamt – Breda, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Piatra Neamt – Breda, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Transport international de persoane Romania – Olanda, Piatra Neamt – Breda in fiecare zi de la ora * 10:00 din autogara.

Cu Danytur prin Olanda ! Mereu prezente pe autostrăzile europene, cursele de autocare şi microbuze ale modernei Firme de transport internaţional de persoane Danytur asigură pasagerilor o călătorie pe ruta România-Olanda, la standardele cele mai înalte ! Curse regulate cu plecare din România garantează confort şi siguranţă, acestea fiind cele mai solicitate, ajungând în condiţii optime direct la adresă.

Pe traseul olandez, la numai 10 km de graniţa cu Belgia, în zona Brabantului de Nord, am întâlnit oraşul Breda, plăcut şi zâmbitor în soarele de după-amiază. O plimbare în Piaţa Mare ne-a introdus totodată în zona istorică a localităţii, foarte vizitată datorită priveliştii oferite asupra Catedralei şi a unor magazine foarte stimulative prin preţurile oferite. Catedrala este unul dintre obiectivele turistice istorice importante ale oraşului. Câteva informaţii despre trecutul acestui ţinut vor face lumină şi asupra acestei biserici care a străbătut veacurile până la noi: Breda a fost o aşezare fortificată cu importanţă strategică. În secolulu al IX-lea a aparţinut Sfântului Imperiu Roman, apoi primul senior a fost Henric de Brunesheim (1080-1125). A obţinut statutul de oraş în anul 1252, având dreptul de a construi fortificaţii de apărare cu ziduri de cărămidă. În 1327, oraşul Breda a fost vândut de Adelheid of Gaveren lui Ioan III, duce de Brabant. În 1350 a fost revândut lui John II de Wassenaar, iar în 1403, moştenitoarea sa, Johanna de Polanen, s-a căsătorit cu Engelbert I de Nassau. Astfel, Breda a ajuns în subordinea Casei de Nassau, apoi a lui Wilhelm de Orania (sec. XVI).

În secolul al XV-lea s-a construit Biserica Mare, în stil gotic, cu un turn-clopotniţă având înălţimea de 97 m şi un carillon de 45 de clopote. În incinta acestei biserici, în prezent Catedrala Maicii Domnului, sunt înhumaţi membri ai familiei domnitoare din Casa de Nassau.

Castelul Breda, în prezent Academia Militară, este o clădire întărită amplasată strategic, înconjurată de pădure şi de canal şi a fost locuit până în anul 1567 de către Wilhelm Taciturnul. Acesta este renumit şi pentru faptul că aici s-a semnat un important document cu valoare de constituţie, aprobat şi de nobilimea din acea perioadă.

Begijnhof, fost refugiu al călugăriţelor catolice aflat în apropierea Bisericii Waase Kerk, găzduieşte în prezent muzeu de păpuşi şi figurează pe lista patrimoniului naţional istoric.

Centrul istoric al oraşului Breda poate fi vizitat şi cu ajutorul vaporaşelor, această călătorie lăsând o impresie de neuitat.

Plecăm mai departe şi… poate într-o zi…

Firma Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Se pot face plăţi cu cardul, transfer interbancar sau prin mandat poştal.

Informaţiile referitoare la orarul curselor, formalităţile vamale sau preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !