Transport de persoane Pascani – Venetia, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Pascani – Venetia, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Pascani – Venetia, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Curse de autocare şi microbuze modern dotate, ale Firmei Danytur, asigură transportul pasagerilor şi coletelor, în cele mai bune condiţii, direct la adresă. Firma Danytur oferă călătorii pe ruta România-Italia, pe cele mai bune trasee şi în confortul dorit, garantând securitatea pasagerilor până la destinaţie.

Popasul de astăzi ne aduce în atenţie alte frumuseţi veneţiene, comori de arhitectură religioasă, care au înălţat spiritele şi au încântat ochiul cu magia însufleţirii pietrei şi frescelor care le împodobesc. Jocul apelor Veneţiei creează iluzii şi farmecă turiştii care animă acest oraş în orice anotimp. Pornind din Piazza San Marco, începem să explorăm din nou Veneţia:

Basilica di San Marco – Catedrala San Marco a fost construită pe locul unei biserici mai vechi, unde erau adăpostite rămăşiţele Sfântului Evanghelist Marcu (aduse din Alexandria în anul 832), rămase neatinse în urma incendiului devastator. Catedrala, iniţial construită în stil bizantin, a fost împodobită în decursul secolelor cu grupuri statuare, coloane, mozaicuri şi alte elemente decorative orientale, gotice şi renascentiste. Biserica este acoperită cu cinci cupole. Faţada este concepută din marmură, mozaicuri şi sculpturi, cu arcade în stil gotic târziu (sec. XIV-XV). Deasupra intrării principale se află copiile cailor de bronz (originalele se află în muzeul Catedralei) din epoca lui Alexandru cel Mare, aduşi de la Constantinopol în anul 1204 de dogele Enrico Dandolo. Pe colţul dinspre Palatul Dogilor se află sculptura din porfir roşu “Cei patru împăraţi” (sec. IV). În capela Sfântului Isidor se află rămăşiţele sfântului, aduse la Veneţia în anul 1125 de dogele Domenico Michiel şi păstrate într-un sarcofag realizat în stil gotic veneţian, în sec. XIV. Altarul Fecioarei Nicopeia deţine icoana făcătoare de minuni a Fecioarei, adusă de la Constantinopol în sec. XIII. Statuile din iconostas, reprezentând pe Fecioara, Sfântul Ioan şi cei 12 Apostoli, sunt realizate în stil gotic veneţian de sculptorii Jacobello şi Pier Paolo Dalle Masegne (1394). În criptă se află osemintele Sfântului Marcu, o inscripţie din 1094 precizând data aducerii lor. Pe altar se află Pala d’Oro, comandată de dogele Orseolo la Constantinopol în anul 978 şi mărită până în sec. XIV. Altarul este împodobit cu emailuri care înfăţişează scene biblice şi profane. În tezaurul catedralei se află bijuterii bizantine şi veneţiene din sec. XII-XIV. Baptisteriul este împodobit cu mozaicuri din sec. XIII şi XIV; cristelniţa este împodobită cu bronzuri din atelierul lui Sansovino. În altar se află un bloc de granit, adus în anul 1126 de la Tyr, despre care se spune că a fost folosit de Iisus când a vorbit oamenilor.

Biserica San Moise, dedicată Sf. Victor, a fost fondată în sec. VIII, reconstruită de câteva ori, iar în sec. XVII (1632 ?) de către Moise Venier. Are o faţadă în stil baroc, concepută de arhitectul Alessandro Tremignon, iar clopotniţa păstrează arhitectura sec. XIV. În incintă se află o valoroasă pictură de Tintoretto.

Biserica San Geremia, reconstrucţie din sec. XIII a unei biserici din sec. XI; faţada nouă datează din 1971. Clopotniţa păstrează două ferestre romanice.

Biserica Santo Stefano a fost construită în sec. XIII de către călugări augustini, în stil gotic veneţian, faţada din cărămidă datând din sec. XIV. Portalul a fost realizat de Bartolomeo Bon. În sacristie se află tablouri pictate de Tintoretto, Paolo Veneziano şi Vivarini. Printre monumentele funerare din biserică se află şi al lui Francesco Morosini şi Baldassare Longhena.

Biserica Santa Maria Gloriosa dei Frari a fost construită pe un loc dăruit călugărilor minoriţi de către dogele Jacopo Tiepolo, în anul 1222, unde iniţial s-a construit o bisericuţă modestă ca dimensiuni. Clădirea actuală a fost ridicată între anii 1333-1492. Clopotniţa, a doua ca mărime din Veneţia, datează de la 1361. Printre operele de artă aflate în incintă se pot enumera: triptic de B. Vivarini (1472), “Adormirea Fecioarei” de Tiţian, triptic de Alvise Vivarini şi M. Basaiti, triptic cu “Fecioara pe tron” de Giovanni Bellini (1488). Printre cei înmormântaţi aici: Tiţian (1576), Monteverdi (1643), dogele Francesco Dandolo.

Biserica San Polo, sec. XIV-XV, este un edificiu în stil gotic ce deţine în incintă “Adormirea Fecioarei” şi “Cina cea de taină” de Tintoretto, iar într-o capelă “Logodna Fecioarei” de Veronese. Clopotniţa sa datează din sec. XIV.

Biserica Santa Maria della Salute a fost construită în anul 1687, în stil baroc, după planurile arhitectului Baldassare Longhena şi dedicată Fecioarei Maria, care, se spune, a salvat oraşul de o epidemie de ciumă.

Biserica San Salvador, realizată în stil renascentist, datează din sec. XVI, având însă o fundaţie din sec. VII. Faţada a fost construită în anul 1663. Pe altarul bisericii se află pictura “Schimbarea la faţă” de Tizian, iar în incintă picturi de Giovanni Bellini, Tizian şi Francesco Vecellio.

Şi încă mai sunt multe, aşteptându-ne să ne dezvăluie din comorile lor…

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !