Transport de persoane Pascani – Rotterdam, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Pascani – Rotterdam, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Pascani – Rotterdam, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Ţările de Jos ! Firma internaţională de transport de persoane Danytur asigură voiaje frumoase pe ruta România-Olanda, în confortul şi siguranţa dorite de călători. Curse regulate cu plecarea din România, pe trasee bine stabilite, garantează cele mai bune condiţii pentru pasageri şi colete, până la destinaţie.

Continuând plimbarea prin Rotterdam, ne-am oprit atenţia la una din clădirile, unice în zonă prin arhitectura sa, Biserica Sfântul Laurenţiu sau Biserica Mare. Construită în stil gotic târziu, între anii 1449-1525, este singura clădire rămasă din oraşul medieval. După Reforma din 1572 a devenit biserică reformată. În anul 1940, biserica a fost avariată din cauza bombardamentelor şi restaurarea s-a finalizat mulţi ani mai târziu, în 1968. Uşile elegante de la intrare sunt din bronz, proiectate de italianul Giacomo Manzu, ilustrând Pacea şi Războiul. În incintă se află înmormântate mai multe personalităţi sau chiar eroi naţionali, precum: contraamiralul Johan van Brakel (1618-1690), placă realizată de J. Blommendael; loc.-amiral E.B. Kortenaer (1604-1665); viceamiralul Witte de Cu Corneliszoon (1599-1658), placă realizată de P. Rijcx, proiectat de J. Lois; van Chalonerus Chute de la Vine (1688-1705), placă realizată de J. de Vou ş.a. Edificiul arată extraordinar şi o vizită este foarte plăcută şi instructivă.

Un alt edificiu religios – Biserica Pilgrimfathers, este o biserică istorică datând de la 1417. A fost biserică romano-catolică, dar după Reforma din 1572 a devenit biserică protestantă. Reconstruită în 1761, faţada i-a fost refăcută sub formă de clopot. O altă restaurare, mai amplă, s-a făcut în anul 1998.

Un alt obiectiv turistic este micul Muzeu Chabot, găzduit în vila în care a locuit acesta, colecţia sa prezentând valoroasa operă a pictorului expresionist Hendrik Chabot.

Mariniermuseum – Muzeul Corpului de Marină, se află situat într-o clădire istorică din Oude Haven. Colecţiile sale au ca tematică rolul pe care l-a avut Corpul de Marină în apărarea Rotterdamului, în anul 1940.

Grădina Zoologică din Rotterdam este vestită pentru o invenţie de succes numită Oceanum, cu tunele transparente, care parcă te transpun printre vietăţile marine, de la gigantice broaşte ţestoase la rechini, creând o anumită stare de încântare, mai ales pentru copii.

Parcul de distracţii Plaswijckpark deţine o mulţime de trenuleţe în mişcare, tobogane, maşinuţe şi alte maşinării foarte atractive pentru copiii de vârstă mai mare. O altă zonă plăcută este Kinderdijk, aflată la 12 km de centru, un parc dedicat copiilor de vârstă mică, cu mori de vânt care se învârtesc şi la căderea serii sunt luminate feeric.

Pentru a întregi imaginea de centru cultural, ne-am permis şi selecţia câtorva evenimente de top, având caracter periodic, festivalurile anuale, care reunesc artişti, sportivi şi susţinători ai acestora din toate colţurile lumii:

Cursa de Ciclism de la Rotterdam (ianuarie);

Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam (ian./febr.);

Turneul de Tenis Mondial ABM AMRO ATP 500 (febr.);

Rotterdam Marathon (apr./iun.);

KoninginnedagFestival (apr./iun.);

Festivalul de Jazz de la Marea Nordului (iulie);

Carnavalul de Vară de la Rotterdam (iulie);

Cursa de Formula 1 (august);

Pleinbioscoop (august);

Festivalul de Muzică Romantică (august);

Zilele Mondiale ale Portului Rotterdam (septembrie).

Concurenţi şi susţinători, distracţie şi prilej de a lega cunoştinţe noi sau chiar prietenii durabile.

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !