Transport de persoane Pascani – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Pascani – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Pascani – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Din nou în Florenţa cu Danytur ! Curse regulate cu plecarea din România spre Italia asigură o călătorie frumoasă, pe trasee minunate, în confort şi siguranţă. Firma de transport internaţional de persoane Danytur garantează securitatea şi integritatea pasagerilor şi coletelor pe întreg traseul, până la destinaţie.

Incursiunea noastră printre comorile Florenţei ne-a purtat spre câteva dintre celebrele monumente arhitectonice făurite de mâinile talentate ale artiştilor medievali şi renascentişti:

Catedrala “Santa Maria del Fiore” (Domul) a fost construită sub conducerea arhitectului Arnolfo di Cambio, începând din 1296 şi finalizându-se abia peste 140 de ani. Predomină arhitectura gotică, iar la faţada adăugată în anul 1870 s-a respectat modelul gotic toscan. Cupola a fost realizată de Brunelleschi (1377-1446), iar frescele au fost pictate de Paolo Uccello (1397-1475), Andrea del Castagno (1419-1457) şi Giorgio Vasari (1511-1574).

Muzeul Catedralei deţine sculpturi de Donatello (1386-1466), Luca della Robbia (1400-1482) şi o “Pieta” neterminată a lui Michelangelo, destinată propriului mormânt.

În faţa Catedralei se află Baptisteriul (Battistero), construit în secolul al V-lea şi învelit în marmură între secolele XI-XIII. Porţile de bronz, ridicate între secolele XIV-XV de către Lorenzo Ghilberti (1378-1455), evocă scene din vieţile lui Ioan Botezătorul şi Iisus Hristos. În interior, cupola, cu un diametru de 25 m, este acoperită cu un mozaic ce reprezintă “Judecata de Apoi”.

Clopotniţa (Campanilla) sau Turnul lui Giotto, un turn înalt de 82 m, a fost realizat în secolul al XIV-lea, după planurile lui Giotto (1266-1337), bogat împodobit cu marmură colorată şi reproduceri de sculpturi.

Galeria Uffizi (clădire construită în secolul al XVI-lea pentru a găzdui birourile administrative ale familiei Medici) conţine una dintre cele mai bogate colecţii de artă din lume, deschisă publicului încă din secolul al XVII-lea: Giotto, Botticelli, Hugo van der Goes, Leonardo da Vinci, Durer, Michelangelo, Rafael, Caravaggio ş.a., colecţia aparţinând familiei Medici.

Piaţa Primăriei (Piazza della Signoria), centru politic al Florenţei, este înconjurată de Palatul Vechi (Palazzo Vecchio, fost sediu al guvernului încă din sec. XIII), Loggia della Signoria (colecţie de sculpturi din sec. XIV), Galeria Uffizi şi Fântâna lui Neptun (Fontana din Nettuno) de Bartolomeo Ammanati (1511-1592); o placă din mijlocul pieţii marchează locul unde, în 1498, a fost ars pe rug Savonarola.

La popasul următor vom descoperi noi comori de arhitectură florentină. Veniţi cu noi !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete, pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !