Transport de persoane Pascani – Eindhoven, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Pascani – Eindhoven, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Pascani – Eindhoven, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Ţările de Jos ! Curse de autocar ale firmei internaţionale de transport de persoane Danytur oferă călătorii frumoase pe ruta România-Olanda şi retur, în cele mai bune condiţii pentru pasageri şi colete, până la destinaţie.Transportul cu autocarul şi microbuzul pe ruta România-Olanda se face în confort şi deplină securitate, prioritatea firmei fiind asigurarea unei călătorii relaxate şi cu bună dispoziţie pe tot parcursul.

Popasul de pe traseul cunoaşterii Olandei este stabilit astăzi la Eindhoven. Un nume cu rezonanţă am spune, dacă ne gândim că ani de-a rândul aici a fost sediul central al concernului – Philips. Şi nu numai: mai este şi sediul companiilor ASML şi DAF, dar şi al Universităţii Tehnice Eindhoven (înf. 1956).

Eindhoven este un oraş-municipiu situat în provincia Brabantul de Nord, în sudul Olandei, străbătut de pârâul Dommel. Prima atestare documentară datează din anul 1232, când ducele Hendrik I de Brabant i-a acordat dreptul de oraş, sub numele de Endehoven. De asemenea, a primit dreptul de a organiza o piaţă săptămânală, la care fermierii vecini să-şi vândă produsele. În jurul anului 1388 au fost întărite zidurile de apărare, iar între anii 1413-1420 s-a construit un castel în interiorul fortificaţiilor. Dezvoltarea sa ulterioară a depins mult şi de poziţia sa faţă de ruta comercială Olanda-Liege. S-au construit canale, drumuri şi căi ferate. Primele activităţi industriale s-au axat pe tutun şi textile, mai târziu, în sec. XX, dezvoltându-se industria constructoare de maşini, a iluminatului, a electronicii şi electrotehnicii.

Eindhoven este cel mai mare oraş din sudul Olandei, cu o arhitectură modernă, imaginea acestuia schimbându-se total după reconstrucţia ulterioară bombardamentelor din cel de – Al Doilea Război Mondial, fenomen general în toate oraşele Olandei, care rezistase eroic atacurilor armatei germane.

Şi totuşi, câte un edificiu greu încercat de vicisitudini de-a lungul secolelor, poate fi văzut şi admirat acum în toată splendoarea sa, găsindu-şi foarte firesc locul printre toate ciudăţeniile moderne. Biserica Romano-Catolică “Sf. Ecaterina” a fost menţionată în anul 1240, ca o parohie independentă. În 1399 a fost ridicată în rang de biserică colegială. A urmat o perioadă foarte grea, biserica fiind, în următoarele secole, atacată, incendiată, distrusă, iar după refacerea acesteia, în sec. XVII, a fost transformată în biserică protestantă. În sec. XVIII a fost luată de francezi şi utilizată în alte scopuri, iar în 1798 a fost restituită catolicilor şi sfinţită în 1810. Între anii 1861-1867 a fost reconstruită în stil neogotic, după proiectul arhitectului Pierre Cuypers. Ambele turnuri ale bisericii au 73 m în înălţime. A fost restaurată după bombardamente de către arhitectul Ch. Beaver. Ferestrele distruse au fost înlocuite cu vitralii, iar în anul 1972 a fost declarată monument naţional.

Alte obiective turistice interesante sunt muzeele celor două companii care au stimulat economia acestui oraş, transformându-l într-un centru industrial prosper:

Muzeul Philips – Expoziţia de Produse Istorice Philips, care deţine peste 20000 de exponate ce prezintă produsele concernului Philips de la începuturi, când era doar o companie fondată de Anton şi Gerard Philips, şi până în prezent, ilustrând totodată istoria electronicii şi electrotehnicii, precum şi a invenţiilor – zeci şi zeci de patente, cele mai multe şi mai importante din domeniu (becuri cu filamente din carbon, radiouri, televizoare, aparate de ras, produse profesioniste pentru diferite industrii: microscoape, aparate cu raze X, studiouri de mixaj, casete audio, videocasetofoane, compact-disc ş.a.).

DAF Museum este o expoziţie care prezintă produsele firmei DAF Trucks, din 1928, când era doar un atelier de afaceri şi inginerie până la fabrica de camioane de astăzi. Sunt expuse 120 de vehicule de toate categoriile, fabricate de-a lungul timpului, şi multe alte aspecte legate de problemele de transport auto.

Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană – Van Abbemuseum, înfiinţat în anul 1936, deţine o colecţie preţioasă de artă cu lucrări semnate de: El Lissitzky, Chagall, Picasso, Appel, Mondriaan, Kandinsky, Theo van Doesburg ş.a.

Şi mai sunt încă multe de văzut…

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !