Transport de persoane Pascani – Delft , Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Pascani – Delft , Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Pascani – Delft , Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Ţările de Jos ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă curse de autocar pe ruta România-Olanda, asigurând cele mai bune condiţii şi securitate deplină pasagerilor şi coletelor până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România, dispunând de vehicule modern dotate şi conducători auto excelent pregătiţi profesional, garantează o călătorie frumoasă, pe trasee bine alese, în confort şi bună dispoziţie.

Ajunşi în oraşul Delft, ne amintim cu plăcere de frumoasele figurine de porţelan colorate în nuanţe de albastru. Amintiri din Olanda, plăcute şi fine. Ceramica albastră de Delft îşi are originile în perioada când Compania Olandeză a Indiilor Orientale (1602-1799) îşi avea sediul în oraş, fiind inspirată de porţelanurile chinezeşti importate (sec. XVII). Fabrica Regală de ceramică a fost înfiinţată în 1653, ceramica de Delft fiind pictată manual şi în perioada actuală.

Delft este un oraş cu multe canale şi podeţe, scuaruri şi faţade frumoase, magazine atractive şi cafenele îmbietoare, flori, tinereţe şi veselie.

Delft a primit statutul de oraş în anul 1246 de la contele de Holland, Wilhelm II, viitorul împărat al Imperiului Romano-German. A fost reşedinţa preferată a lui Wilhelm I Taciturnul, luptător pentru independenţa Ţărilor de Jos, asasinat aici în anul 1584. În sec. XVII, oraşul a ajuns vestit pentru calitatea faianţei fabricate aici şi prin lucrările pictorului Jan Vermeer (1632-1675), considerat ca unul dintre cei mai mari pictori olandezi ai secolului. Acum, această faianţă fabricată la scară industrială, şi producţia importantă de drojdie de bere au ridicat considerabil nivelul economiei oraşului.

Turismul cultural îşi are cuvântul său de spus în prosperitatea oraşului, înfăţişarea localităţii şi a monumentelor arhitectonice, unele de o valoare inestimabilă, fiind deosebit de atractivă. Dar să vedem câteva dintre acestea:

Primăria, clădire construită între anii 1618-1620, în stil renascentist olandez, are alături un turn din sec. XIII, fostă închisoare.Tot în Piaţa Centrală, se află două biserici, importante pentru istoria oraşului, şi castelul Prinsenhof. În Piaţa Centrală are loc anual, în luna august, Parada Oraşului Delft.

Biserica Veche a fost construită în anul 1240, restaurată în sec. XVI, amvonul, o operă de artă, datând de la 1584. Cele 28 de vitralii create de Joep Nicolas, un vestit sticlar din acea perioadă, fac o impresie deosebită. Aici se află înmormântaţi: pictorul Jan Vermeer, poetul Van der Wiele, Piet Hein, Antonie van Laeuwenhoek ş.a. În incintă se află şi o expoziţie cu tematică istorică.

Biserica Nouă a fost construită între anii 1381-1496, cu un turn de peste 100 m şi 16 vitralii deosebit de frumoase. Este necropola familiei regale din Casa de Orania, remarcabil fiind mausoleul lui Wilhelm I Taciturnul, din marmură neagră în stil renascentist, cu statuia de bronz în armură, realizat de Hendrik de Keyser între anii 1614-1622.Tot aici se mai află înhumaţi: regele Wilhelm I de Orania-Nassau (1815-1840), regina Wilhelmina (1890-1948), Hugo de Groot-Grotius (1583-1645, jurist, poet şi filosof).

Castelul Prinsenhof a fost la origine Mănăstirea Sf. Agatha, cea mai mare mănăstire din cetatea medievală, reorganizată în sec. XVI şi devenită reşedinţa regală a lui Wilhelm I Taciturnul, asasinat aici în anul 1584. În prezent găzduieşte Muzeul Municipal de Pictură. În lunile iunie-iulie, în castel are loc Târgul anual de arme şi antichităţi.

Centrul Vermeer este un muzeu dedicat pictorului Jan Vermeer şi perioadei în care a trăit, aceasta fiind imortalizată în pânzele sale. Jan Vermeer a fost unul dintre reprezentanţii Şcolii de la Delft, care este renumită pentru tehnica şi subiectele abordate în picturi: imagini ale vieţii cotidiene, interioare de biserici, interioare de locuinţe, curţi, pieţe şi străzi din Delft, evenimente istorice, naturi moarte, oameni de curte. Două dintre tablourile vestite ale lui Jan Vermeer sunt “Vedere din Delft” şi “Fata cu cercel de perlă”. Dintre reprezentanţii acestei şcoli mai putem menţiona pe: Pieter de Hooch (1629-1684), Carel Fabritius (1622-1654) şi Nicolaes Maes (1634-1693).

Pentru a vizita acest frumos oraş, aveţi la dispoziţie vaporaşul, care circulă pe canalul principal, şi tramvaiul cu cai, cu care se poate face turul oraşului.

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !