Transport de persoane Oradea – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Oradea – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Oradea – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Prin Crişana cu Danytur ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii confortabile şi sigure pe rutele dorite, curse regulate de autocare cu plecarea din România, ducând pasageri şi colete direct la adresă. Dispunând de conducători auto cu o excelentă pregătire profesională şi vehicule modern dotate, firma Danytur asigură transportul în condiţii optime şi securitate deplină până la destinaţie.

Popasul nostru în frumosul oraş Oradea se apropie de final, dar nu vom încheia înainte de a menţiona şi câteva din manifestările artistice de anvergură care animă acest vechi centru cultural, intrate deja în tradiţie:

ART Oradea Festival – Festival-concurs de muzică uşoară organizat de Şcoala de Arte “Francisc Hubic” din Oradea. Se desfăşoară în luna aprilie, la Teatrul Szigligeti din Oradea, cu sprijinul şi finanţarea Consiliului Judeţean Bihor.

Festum Varadinum – manifestări cultural-istorice şi religioase ale comunităţii maghiare catolice şi reformate din Oradea, care au loc în lunile aprilie-mai. Au loc slujbe religioase şi dezbateri istorice privind Cetatea Oradea şi regele Ladislau, expoziţii foto-documentare, mese rotunde ş.a.

Festivalul Luminii este un eveniment organizat în luna mai, de către Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” din Oradea, ce se desfăşoară anual în Parcul 1 Decembrie, şi, pe lângă petrecerea însoţită de muzică, sunt lansate şi lampioanele speranţelor.

Colours Festival este o manifestare ce ilustrează bucuria la venirea primăverii şi este marcată prin dansuri susţinute de studenţi pe o scenă special amenajată, culminând cu aruncarea de culori vii în aer prin “bătăi” cu pudră colorată. Organizatorii sunt Asociaţia Business&Intercultural Chalenge în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Internaţionali de la Medicină (mai).

European Music Open este un festival ce promovează, prin dialogul ideilor, spiritul creativ şi performant, care să contribuie la dezvoltarea şi susţinerea valorilor. Manifestarea este organizată în luna iunie, de către Primăria Municipiului Oradea, cu sprijinul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea, Teatrul “Regina Maria”, Episcopia Romano-Catolică, Muzeul Ţării Crişurilor şi tenorul Alexandru Badea. Participă nume sonore din lumea artelor, literelor, managementului şi muzicii.

Festivalul Rockstation din Oradea – festival rock ce promovează tinerele talente neconsacrate, oferind posibilitatea de a debuta pe o scenă muzicală românească. Este organizat de Clubul Interact Oradea şi se desfăşoară în luna iunie.

Serbările Cetăţii sunt organizate anual, în lunile iunie-iulie, de către Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune în colaborare cu Primăria Oradea. Manifestarea se deschide cu o paradă a trupelor medievale, urmată de demonstraţii de lupte medievale, concerte live, spectacole de teatru pentru copii, jonglerii cu focul, ateliere meşteşugăreşti ş.a.

Festivalul Internaţional de Folclor are loc anual, în luna iulie, fiind organizat în Cetatea Oradea de către Ansamblul Artistic Profesionist “Crişana”, Teatrul “Regina Maria”, Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

Festivalul “Serile de vară” Szigligeti este un festival anual de teatru, muzică şi dans, ce se desfăşoară la Teatrul de Vară din Cetatea Oradea (iulie-sept.).

Festivalul Internaţional de Teatru Oradea (FITO) este organizat anual de către Teatrul “Regina Maria” cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor. Sunt prezentate spectacole “invitate/independente” pe scena teatrului şi pe alte scene din localitate şi concurs de creaţie dramatică. Selecţia Festivalului de Teatru Scurt concurează în cadrul festivalului. Desfăşurându-se în lunile sept.-oct., au loc acum şi spectacole în aer liber.

Infinite Dance Festival este un eveniment anual, dedicat artei, mişcării şi dansului, menit să reunească artişti şi trupe de dans, care să ofere spectacole de calitate de dans popular, dans contemporan şi balet. Activităţi conexe: concerte, workshop-uri şi gala academiilor de dans vor completa acest eveniment de succes organizat de Teatrul Szigligeti din Oradea (oct.).

Nymphea Dance Festival – festival internaţional de dans organizat de Fundaţia Culturală PULS-ART (oct.)

Star Vivere Music Revolution – este un festival dedicat copiilor şi adolescenţilor din toată ţara, dornici să îmbrăţişeze o carieră muzicală. Manifestarea se desfăşoară pe scena Teatrului “Regina Maria”, concursul fiind urmat de recitaluri susţinute de vedete ale muzicii româneşti (nov.).

Este o bucurie să participi la asemenea manifestări artistice, pe lângă artiştii şi trupele invitate şi susţinătorii iubitori ai genurilor de artă respective, un număr tot mai mare de turişti entuziaşti vizitează Oradea, bucurându-se de spectacole.

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile, conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !