Transport de persoane Oradea – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Oradea – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Oradea – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Pornim mai departe prin Crişana cu Danytur ! Firma de transport persoane Danytur vă oferă o călătorie pe meleaguri bihorene cu autocarele şi microbuzele Danytur ! Cursele regulate cu plecarea din România, pe traseele pe care le doriţi, sunt asigurate cu autocare moderne şi conducători auto excelent pregătiţi profesional, prioritatea acestora fiind confortul şi siguranţa pasagerilor şi coletelor, până la destinaţie.

Popasul nostru la Oradea continuă cu vizitarea monumentelor istorice şi de arhitectură ale oraşului, care încântă privirea cu înfăţişarea plină de farmec sau de măreţie:

Primăria este o clădire construită în stil neoclasic (1902-1903) de arh. K. Rimanoczy, pe malul stâng al Crişului Repede. Punct de atracţie, Turnul Ceasului marchează ora prin “Marşul lui Iancu”.

Cetatea medievală Oradea, cu fortificaţii ridicate între sec. IX-XI şi refăcute în sec. XIV, la care se adaugă consolidările şi modernizările din sec. XVI-XVII, în stil strategic – Vauban este emblema oraşului.

Palatul Baroc, cea mai mare construcţie de acest tip din ţară, este o replică a palatului vienez Belvedere. A fost construit între anii 1762-1770, în stil baroc; împreună cu Bazilica Romano-Catolică (1750-1779) şi cu Şirul Canonicilor (10 case ridicate între anii 1753-1865) formează Complexul Baroc.

Palatul “Vulturul Negru”, construit între anii 1907-1908, în stilul secesiunii vieneze, este amplasat pe locul fostului palat “Arborele Verde”. Se remarcă, ca element al arhitecturii în stil secesiune din Transilvania, un interesant pasaj acoperit cu sticlă.

Palatul Rimanoczy Senior construit în 1905 de arh. K. Rimanoczy Jr., în stil neogotic, reproduce palatul veneţian Ca d’Oro.

Palatul Episcopiei Greco-Catolice, finalizat în 1905, este construit în stil eclectic cu influenţe neogotice.

Palatul Ullmann, construit în stilul secesion vienez, proiectat de arh. Lobll Ferenc, a fost finalizat în 1913. Astăzi este folosit ca bloc de locuinţe, mansarda fiind utilizată ca atelier de lucru de către artiştii plastici profesionişti.

Biserica cu Lună (Catedrala Episcopiei Ortodoxe Oradea) a fost construită între anii 1784 -1790, având deasupra arcului de boltă portretul lui Horea. Pe turn există un mecanism unic în Europa (constr.1793), care pune în mişcare o sferă colorată în auriu şi negru, indicând fazele lunii.

Biserica Velenţa, construită de meşterul Schultz între anii 1768-1779, adăposteşte obiecte de cult din sec. XVIII-XIX.

Sinagoga Ortodoxă “Hevra Sas” din Oradea a fost construită în anul 1890, după planurile arh. Nandor Bach, în stil eclectic, prezentând din abundenţă elemente de stil maur.

Teatrul de Stat, amplasat în Piaţa Ferdinand, a fost construit în stil eclectic, în anul 1900.

După ce am trecut în revistă o parte din comorile arhitecturale orădene, nu putem uita nici cele două staţiuni balneoclimaterice din apropiere, perle ale turismului românesc, Băile Felix şi Băile 1Mai, la fel de valoroase pentru noi. Dotate cu instalaţii de tratament moderne şi o bază de cazare deosebită, precum şi parcuri cu o vegetaţie ce încântă privirea, prezintă toate atuurile pentru un concediu minunat şi un tratament de succes.

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete, pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !