Transport de persoane Onesti – Venetia, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Onesti – Venetia, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Onesti – Venetia, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Transport de persoane Onesti – Venetia, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur vă pune la dispoziţie autocare şi microbuze pentru ruta România-Italia şi retur, asigurând cele mai bune condiţii de călătorie până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România garantează confortul şi securitatea pasagerilor şi coletelor, aceştia ajungând, pe trasee bine stabilite, direct la adresă.

Printre multele oraşe vestite ale Italiei şi ale lumii, Veneţia îşi are locul ei, nedetronat de vreun alt oraş, de veacuri. Gondolele, San Marco şi Carnavalul sunt repere inconfundabile şi de neegalat în unicitatea lor. Veneţia se întinde pe 120 de insule, separate de 180 de canale şi legate între ele prin 400 de poduri. Aproape toate clădirile din Veneţia au statut de monumente istorice. Celebrul Canal Grande, de aprox. 4 km lungime, străbate Veneţia, existând doar trei poduri care se arcuiesc peste acesta, devenite monumente istorice: Podul Carmeliţilor desculţi, Podul Rialto (cel mai vechi, mărginit de magazine de bijuterii – sec. XVI) şi Podul Academiei. Pe malurile canalului se află celebre palate ale unor familii bogate ale Veneţiei, clădite de-a lungul secolelor (XIII-XX), ilustrând evoluţia stilurilor în arhitectura veneţiană:

Palatul Barzizza, reconstruit şi păstrând fragmente din construcţia originală din sec. XII-XIII, în stil veneto-bizantin.

Palatele Loredan şi Farsetti, actualmente găzduind Primăria oraşului, au fost construite în sec. XII-XIII, în stil veneto-bizantin, suferind remanieri de-a lungul secolelor.

Palazzo Ducale – Palatul Dogilor a fost reconstruit între secolele XIV-XV, în stil gotic veneţian, cu o faţadă de marmură trandafirie şi albă în stil gotic şi renascentist, iar în interior este decorat cu fresce, picturi şi sculpturi aparţinând celor mai mari artişti ai epocii.

Ca’ d’Oro, unul din simbolurile Veneţiei, construită în stil gotic veneţian, în sec. XV, a fost opera arhitectului Matteo Reverti şi a unor arhitecţi veneţieni din familia Bon. Faţada sa fusese pictată cu aur.

Palatul Calbo-Crotta a fost construit în sec. XV, în stil gotic, având numeroase refaceri ulterioare.

Paltul Erizzo alla Madalena, construit în stil gotic, în sec. XV, cu refaceri ulterioare.

Palatul Brandolin, construit în sec. XV, în stil gotic, modificat în sec. XIX.

Palatul Pisani, construit în stil gotic, în sec. XV şi restaurat în sec. XVI. A fost pictată în interior de Veronese, Tiepolo şi Guarana.

Palatele Corner – două palate construite în sec. XVI de către familia dogilor Corner.

Palatul Coccina-Tiepolo, construit în anul 1560, în stil clasic, de arhitectul Gian Giacomo dei Grigi pentru familia Tiepolo, celebri colecţionari în domeniul numismaticii, colecţia fiind acum în posesia Muzeului Correr.

Palatul Loredan-Vendramin-Calergi, edificiu în stilul Renaşterii veneţiene, construit în sec. XVI de către arhitectul Mauro Codussi. Aici a murit compozitorul Richard Wagner.

Palatul Businello, restaurat în în sec. XVII, păstrează încă fragmente din clădirea originală construită în sec. XII-XIII, în stil veneto-bizantin.

Palatul Pesaro, construit în sec. XVII după planurile arhitectului Baldassare Longhena şi terminat de arhitectul Antonio Gaspari. Aici se află acum Galeria Internaţională de Artă Modernă şi Muzeul de Artă Orientală.

Palatul Marcello – aici s-a născut în 1686 compozitorul Benedetto Marcello; reconstrucţie în sec. XVIII.

Palatul Rezzonico, astăzi sediu al Muzeului secolului 18 veneţian, a fost construit în secolele XVII-XVIII de către arhitecţii Baldassare Loghena, Priuli-Bon şi Massari.

Galeria Academiei, clădire datând din 1760, construită de Maccaruzzi, cu o faţadă desenată de Massari şi adăugiri în sec. XIX.

După ce am trecut în revistă câteva dintre comorile arhitecturale de pe malurile Canalului Grande, vom reveni cu alte minuni arhitectonice care alcătuiesc tezaurul veneţian.

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !