Transport de persoane Onesti – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Onesti – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Onesti – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur garantează cea mai frumoasă călătorie pe ruta România-Italia şi retur, pe trasee bine stabilite, în confort şi bună dispoziţie. Curse regulate cu plecare din România, dispunând de autocare moderne, asigură deplină securitate pentru pasageri şi colete, aceştia ajungând în cele mai bune condiţii direct la adresă.

Popasul nostru de astăzi la Roma, ne va ilustra stilul baroc în arhitectura religioasă, cele mai frumoase biserici ale capitalei, unele construite încă din primele timpuri ale creştinismului, sunt pe lista noastră de vizite:

Biserica lui Iisus a fost ridicată la comanda ordinului iezuit între anii 1568-1584, în stil baroc, fiind împodobită în interior cu fresce de Giovanni Batista Gaulli şi având un altar dedicat Sf. Ignaţiu, intemeietorul ordinului.

Biserica Sf. Agnese in Agone este o capodoperă a stilului baroc, clădirea actuală înlocuind o veche biserică ridicată la începutul primului mileniului d.Hr., pe locul unde a suferit martiriul Sfânta Agnes. Frumuseţea edificiului este datorată arhitectului Francesco Borromini.

Biserica Sant’Andrea al Quirinale, construită după planurile lui Bernini, este considerată cea mai frumoasă biserică barocă din Roma, având o decoraţie extrem de complexă, cupola aurită a marelui altar strălucind împodobită cu îngeraşi care plutesc printre raze de lumină.

Biserica Sant’Andrea della Valle este o altă frumoasă biserică barocă, construită de arhitectul Carlo Maderno. Aceasta are o cupolă foarte înaltă, fiind a doua ca înălţime din Roma, după bazilica Sfântul Petru, şi un interior bogat împodobit cu fresce de Lanfranco şi Dominichino.

Biserica San Carlo alle Quatro Fontane este o altă frumoasă biserică barocă construită de arhitectul Francesco Borromini şi dedicată Sfântului Carol Borromeo, arhiepiscop de Milano.

Biserica Santa Maria Maggiore este ridicată într-o piaţă de mari dimensiuni, având şi o legendă în legătură cu locul ales pentru construcţie de papa Liberius în anul 356; cea mai mare parte a interiorului edificiului de astăzi datează din sec. al V-lea, având mozaicuri cu fond de aur; plafonul navei centrale a fost făcut în sec.al XV-lea, iar faţada în stil baroc în sec. al XVIII -lea.

Biserica Santa Prassede este o reconstrucţie a unei biserici din sec. al V-lea, aici fiind înmormântaţi mulţi creştini martiri. În incintă se află frumoase mozaicuri bizantine cu fond de aur.

Biserica Santa Maria in Cosmedin se află în Piaţa Bocca della Verita, clădirea datând din sec. al VII-lea, având o clopotniţă înaltă, ferestre trigeminate cu arce rotunde şi coloane. A suferit mai multe refaceri în decursul timpului.

Biserica San Giovanni in Laterano este prima biserică a Romei, ridicată între anii 313-318, dar faţada actuală, împodobită cu statui, datează din sec. al XVIII-lea. Baptisteriul este refăcut în anul 432, după un baptisteriu din perioada domniei împăratului Constantin cel Mare. Legenda spune că scara din partea de est a pieţei, compusă din 28 de trepte, a fost coborâtă de Iisus, din palatul lui Pilat din Pont, după condamnarea la răstignire. Scara a fost adusă la Roma, de la Ierusalim, de mama lui Constantin cel Mare, Elena.

Biserica Santa Maria sopra Minerva este singura biserică importantă în stil gotic din Roma, numele acesteia datorându-se faptului că a fost construită pe locul unde existase Templul Minervei. În incintă se află frumoase fresce realizate de Filippino Lippi (1457-1504), iar în piaţă este amplasat un elefant care poartă pe spate un obelisc (realizat de Bernini).

Şi încă mai sunt multe de văzut şi de admirat…

Firma de transporturi persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !