Transport de persoane Onesti – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Onesti – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Onesti – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Din nou cu Danytur prin Anglia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur asigură curse de autocare şi microbuze pe ruta România-Anglia şi retur, pasagerii şi coletele ajungând în condiţii optime şi securitate deplină direct la adresă. Curse regulate cu plecarea din România dispun de confort şi siguranţă, prioritatea firmei fiind întotdeauna crearea unui climat propice desfăşurării unei călătorii relaxate şi sigure.

La popasul nostru de astăzi continuăm să ne bucurăm de frumuseţile oferite de minunile arhitectonice ale Londrei şi ale artei găzduite de marile galerii ale metropolei:

Palatul Buckingham din Londra este reşedinţa oficială a suveranului Regatului Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Palatul are o arhitectură impresionantă, iar încăperile sale deţin tapiserii valoroase şi ornamente de preţ. În palat se află o colecţie preţioasă de picturi, precum: Rubens, Rembrandt, Vermeer, Canaletto ş.a.; în camera destinată dineurilor oficiale se află portretele regilor şi reginelor, de la regele George al III-lea până la regele George al IV-lea. Palatul Buckingham a fost construit în 1702 de către ducele de Buckingham, ca reşedinţă personală la Londra. Fiul său a vândut palatul în 1761 regelui George al III-lea. A fost redecorat în 1820 în timpul lui George al IV-lea, în stil neoclasic francez. Regina Victoria şi-a stabilit reşedinţa în palatul Buckingham în anul 1837, refăcând unele zone. Regina Elisabeta I şi ducele de Edinburg folosesc clădirea ca reşedinţă, dar şi pentru problemele administrative ale monarhiei, aici fiind primite vizite oficiale ale invitaţilor la Palat.

Trafalgar Square este o piaţă publică amenajată la începutul secolului al XIX-lea, având în mijloc Coloana lui Nelson, eroul Bătăliei de la Trafalgar. Coloana (1844) are 56 m, este străjuită la bază de statuile a 4 lei din bronz, iar în vârf se află statuia amiralului Lord Horatio Nelson. Este celebrată astfel victoria Marinei Regale Britanice în Bătălia de la Trafalgar (1805), din războaiele napoleoniene.

Galeria Naţională din Londra (1824) este una dintre cele mai bogate şi mai preţioase colecţii de artă din lume, după Louvre. Operele de artă aparţin tuturor artiştilor şi şcolilor celebre dintre secolele XIV-XIX. Printre primele opere preţioase achiziţionate a fost “Madonna della cesta” de Correggio, urmată de “Sacra Famiglie” de Tiţiano şi pala “San Giorgio e il drago”de Tintoretto (donaţie). Restructurarea spaţiului de expunere a facilitat procurarea şi prezentarea multor altor opere, achiziţia extinzându-se şi în străinătate: “Adoraţia Magilor” de Botticelli, “Battaglia di San Romano” de Paolo Uccello, “Madona cu Pruncul şi sfinţi” de Duccio, “Încoronarea Fecioarei ” de Aguolo Gaddi, o pală de Margaritone d’Arezzo. Multe alte donaţii şi achiziţii din anii următori au îmbogăţit colecţia cu opere de: Leonardo da Vinci, Rafael, Jan Van Eyck, Rubens, Peter de Hooch, peisaje de Cuyp şi Hoblema, Constable, Velasquez, Rembrandt, W. Turner, Lorrain, Monet, Manet, Coubert, Pissaro, Delacroix, Daumier şi mulţi alţii.

Muzeul Britanic, fondat în anul 1759, este unul dintre cele mai vechi şi mai impresionante muzee, fiind primul muzeu naţional public din lume, cu exponate diverse, printre acestea figurând: antichităţi egiptene, greceşti şi romane, bijuterii din timpul Renaşterii, ceramică, monede, sticlărie şi desene, în incintă aflându-se şi o bază de date computerizată pentru vizionarea colecţiei pe ecran. La baza alcătuirii colecţiei acestui muzeu se află medicul Sir Hans Sloane (1660-1753), care a adunat de-a lungul vieţii cca 71000 de obiecte, lăsate moştenire regelui George al II-lea, acestea devenind exponatele Muzeului Britanic, deschis la 15 ian. 1759. Obiectele din muzeul actual sunt expuse publicului în galerii tematice: Africa, Asia, America, Egiptul Antic, Roma şi Grecia Antică, Europa, Orientul Mijlociu, Colecţia de ceasuri ş.a.

Şi, plini de impresii, continuăm explorarea Londrei la popasul următor !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !