Transport de persoane Onesti – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Onesti – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Onesti – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Italia ! Curse de autocare şi microbuze ale Firmei Danytur străbat Europa, pe trasee bine stabilite, transportând pasageri şi colete direct la adresă. Firma de transport internaţional de persoane Danytur asigură călătorii frumoase pe ruta România-Italia, vehiculele modern dotate garantând confort şi siguranţă pe tot parcursul voiajului.

Popasul nostru prin Florenţa ne poartă pe urmele celor care au făurit un destin frumos acestei “cetăţi a florilor”, familia Medici intrând în istorie începând cu Cosimo il Vecchio – “Bătrânul” (1389-1464), care i-a devenit conducător în 1434. În această perioadă Florenţa a renăscut, oraşul şi-a reînnoit arhitectura cu monumente memorabile, însă Lorenzo I “Magnificul” (1449-1492), nepotul său, a fost cel care a dat întreaga măsură a forţei sale novatoare. A fost un adevărat “Mecena” al timpului său, la curtea sa adăpostind pe toţi marii artişti ai epocii: Michelangelo, Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli.

Ca un omagiu adus lui Lorenzo Magnificul şi familiei Medici, astăzi trecem în revistă edificii care i-au găzduit atât în timpul vieţii, cât şi după moarte, marii artişti contribuind şi aici la trecerea faimei lor în eternitate:

Palazzo Medici-Riccardi a fost construit între anii 1444-1460, de arhitectul Michelozzo Michelozzi, pentru Cosimo I il Vecchio, fiind apoi locuit şi de Lorenzo Magnificul. A aparţinut familiei Medici până în anul 1659, când a fost preluat de familia Riccardi. La parter se află un muzeu dedicat familiei Medici, cu obiecte de artă, obiecte de preţ şi documente. În capela palatului, creată de Michelozzo, se află faimoasele fresce minunat realizate (1459-1460) ale lui Benozzo Gazzoli (“Cortegiul Regilor Magi”, magul cel tânăr are trăsăturile lui Lorenzo Magnificul).

Palazzo Pitti, un impresionant palat, construit la comanda unui negustor bogat, Luca Pitti, cu ambiţii de grandoare, dar nu şi cu posibilităţi pe măsură. Sărăcind, a întrerupt lucrările făcute după proiectul lui Filippo Brunelleschi, în 1465. În anul 1549, soţia lui Cosimo I de Medici, Eleonora de Toledo, a cumpărat palatul şi a reluat lucrările sub conducerea lui Bartolomeo Ammannati. Abia în sec. XVIII au fost adăugate şi aripile laterale. După familia Medici, în palat au locuit marii duci de Lorena, iar între anii 1865-1871 a fost reşedinţa regală a lui Victor-Emanuel II de Savoia. Acum găzduieşte muzee importante ale Florenţei, colecţiile deţinute reprezentând adevărate splendori aşteptând să fie mereu descoperite.

Bazilica “San Lorenzo” este o reconstrucţie făcută în jurul anilor 1000, în stil romanic, a unei biserici sfinţită de Sfântul Ambrozie, episcop de Milano, în anul 393. Construcţia edificiului, comandat de familia Medici, a început în anul 1419, cu întreruperi, fiind continuată de renumitul arhitect Filippo Brunelleschi (1442). Interiorul este realizat în stilul Renaşterii florentine, cu Amvoane de Donatello, un tabernacol din marmură sculptat de Desiderio da Settignano, “Sacristia veche” construită (1420-1429) de Filippo Brunelleschi şi decorată (1435-1443) de Donatello: bustul Sf. Lorenzo, medalioane sculptate. În centru se află mormântul părinţilor lui Cosimo il Vecchio, Giovanni di Bicci şi Piccarda Bueri, iar în stânga monumentul funerar al lui Piero şi Giovanni de Medici, fiii lui Cosimo de Medici, lucrare realizată (1472) de Andrea Verocchio.

Cappelle Medicee – Capela Prinţilor a fost construită în sec. al XVII-lea. Este impresionant decorată în interior, cu mozaicuri din marmură colorată, blazoanele celor 16 oraşe ale ducatului fiind lucrate în marmură şi pietre semipreţioase. În criptă, mormintele marilor duci sunt şase sarcofage şi statui de bronz realizate de Ferdinando Tacca (sec. XVII). Sacristia nouă (1521-1533), prima operă de arhitectură a lui Michelangelo, a fost terminată de Bartolomeo Ammannati şi Giorgio Vasari în 1555. Lui Michelangelo i se datorează realizare mormântului lui Lorenzo, duce de Urbino, pe al cărui sarcofag sunt aşezate statuile “Aurora şi Amurgul”, statuia ducelui numită “Gânditorul”, şi mormântul lui Giuliano, duce de Nemours, fiul lui Lorenzo Magnificul, pe al cărui sarcofag sunt culcate “Ziua şi Noaptea”. Celelalte două monumente, ale lui Lorenzo Magnificul şi fratelui său, Giuliano, au rămas neterminate, pe sarcofag existând însă statuia lui Michelangelo -“Fecioara cu pruncul”, între “Sf. Cosma” de Angelo Montorsoli şi “Sf. Damian” de Raffaello de Montelupo.

Cu recunoştinţă pentru frumuseţile văzute şi care nu ar fi existat dacă… Cu gândul că vom reveni într-o zi…

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !