Transport de persoane Focsani – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Focsani – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Focsani – Florenta, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur pe autostrăzile Italiei ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii minunate, pe traseele cele mai frumoase, cu popasurile cele mai bine alese, ruta România-Italia şi retur fiind astăzi preferata noastră ! Curse regulate cu plecarea din România asigură transportul pasagerilor şi coletelor direct la adresă, confortul şi securitatea acestora fiind prioritatea firmei.

Popasul de astăzi ne-a adus în oraşul fermecat al Italiei, Florenţa. Renumită ca tezaur de artă al poporului italian, Florenţa este capitala regiunii Toscana, situată pe râul Arno, fost centru comercial şi economic medieval, aflat în inima celui mai bogat şi roditor ţinut al Italiei. Este un loc de legendă, unde frumosul se îmbină cu utilul, fermecând vederea şi stimulând simţurile. Are un patrimoniu arhitectural de excepţie, care reflectă secole de istorie glorioasă, ce i-au asigurat un aflux de turişti cum nu s-a mai întâlnit în nici un alt oraş european.

Centrul istoric al Florenţei a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în anul 1982. Acesta cuprinde numeroase pieţe, palate renascentiste, biserici, galerii de artă, muzee, parcuri şi grădini minunate, reprezentând o atracţie de forţă pentru turiştii de pretutindeni. Mulţi dintre poeţii şi prozatorii Italiei sunt legaţi de Florenţa, dialectul vorbit în secolul al XIV-lea fiind la baza limbii literare italiene.

Florenţa a fost casa familiei Medici, una dintre cele mai importante şi cunoscute familii de nobili din istorie. Lorenzo de Medici (1449-1492) a fost un geniu politic şi “Mecena” Florenţei secolului al XV-lea; Leo X şi Clement VII au fost papi în secolul al XVI-lea; Caterina de Medici a fost soţia lui Henric al II-lea al Franţei şi, după 1559, regenta Franţei; Medici au condus marele Ducat al Toscanei între anii 1569 (Cosimo I de Medici) şi 1737 (Gian Gastone de Medici).

Lorenzo de Medici, supranumit Magnificul, a fost un susţinător al savanţilor, artiştilor şi poeţilor. El a fost asociat cu perioada de maximă înflorire a Renaşterii italiene, moartea sa încheind epoca de aur a Florenţei. El însuşi poet, colecţionar de obiecte preţioase şi statui antice, a fost şi un descoperitor de noi talente. Lorenzo de Medici a promovat literatura şi artele, la curtea sa au trăit şi au creat personalităţi ale timpului, precum: Poliziano, Marsilio Ficino, Cristoforo Londino şi Pico della Mirandola; tot pentru Lorenzo de Medici au creat: Botticelli, Pollaiolo, Andrea Verrocchio, Ghirlandaio, Leonardo da Vinci şi Michelangelo.

Continuăm incursiunea printre comorile Florenţei în articolul următor.

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !