Transport de persoane Cluj – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Cluj – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Cluj – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur pe drumuri transilvane ! Firma de transport persoane Danytur asigură curse regulate cu plecarea din România, pe rute europene sau româneşti, traseele alese stârnind încântarea, popasurile fiind cele mai reuşite, confortul vehiculelor şi siguranţa pasagerilor şi coletelor, garantată !

Suntem încă la Cluj-Napoca şi, după turul de onoare al muzeelor şi vizionarea diverselor stiluri ale monumentelor de arhitectură, încă mai putem afla câte ceva despre cultura acestui frumos oraş – multele şi vestitele sale festivaluri, care atrag an de an tot mai mulţi iubitori de artă şi turişti:

TiMAF – Transilvania International Music&Art Festival – festival anual de cultură din Transilvania, cu program de activitate cuprinzând toate artele: arte plastice, arta spectacolului, arte decorative, arte stradale, literatură, creaţie-meşteşugărit, design vestimentar, design de interior, stimulând creativitatea, mai ales în rândul tinerilor.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania, de lungmetraj, organizat în 3 cinematografe şi, din 2004, şi în aer liber. În febr. 2011, TIFF a fost acreditat de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film.

Comedy Cluj este un festival internaţional anual de film de comedie şi se desfăşoară în luna octombrie (din 2009). În afară de secţiunile oficiale, mai există ateliere de creaţie şi de restaurare de film, conferinţe, lectură de epigrame ş.a.

Interferenţe – Festival Internaţional de Teatru “Interferenţe”, organizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. Scopul principal al acestei manifestări artistice este crearea unui spaţiu pentru dialog între artişti, culturi şi comunităţi.

Festivalul “Temps d’Images” (prima ed. 2008) este un festival de arte performative, ce susţine forme artistice inovative, reunind teatru, dans şi artă video, încurajând dezvoltarea producţiilor artistice interdisciplinare.

Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania îşi propune identificarea tinerelor talente şi educarea lor în spiritul dezvoltării acestora. Manifestarea este organizată în două secţiuni: una de recitaluri (solo sau grup) şi una competiţională. Un aspect inportant este cel legat de organizarea de cursuri de interpretare muzicală, conferinţe, seminarii, expoziţii de instrumente ş.a.

Toamna Muzicală Clujeană – cel mai longeviv festival de muzică de cameră din România şi unul dintre cele mai importante (din 1965, anual, sept.-oct.).

Festivalul Mozart (anual, dec.). Societatea Română Mozart şi colab. săi organizează concerte de muzică simfonică şi de cameră, cu participarea unor interpreţi de marcă, din ţară şi din străinătate, dar şi cu tineri interpreţi români. Are şi o secţiune – concurs de interpretare.

Transilvania Jazz Festival este un festival internaţional de jazz şi se desfăşoară în luna octombrie, accentul căzând pe concertele renumite, dar şi conferinţe, proiecţii de filme despre muzicieni şi muzică de jazz, întâlniri cu personalităţi din lumea muzicii de jazz.

Electric Castle Festival se desfăşoară anual la Castelul Banffy din Transilvania (iunie/iulie) şi abordează mai multe zone muzicale. A ajuns un festival de succes, pe scenele sale concertând artişti renumiţi.

Serile de artă medievală din Turnul Croitorilor (anual, oct.) se deschid cu o paradă a personajelor şi costumelor , apoi au loc expoziţii în cadrul Târgului Breslelor – Târgul de Meşteşuguri Vii, organizat în Bastionul Croitorilor; Cortul Armurierului: spade de Toledo, scuturi, arc englezesc, tapiserie medievală, goblenuri; Şcoala de scrimă medievală, Expoziţie de steaguri de breaslă, Şcoala de gastronomie medievală – reţete pregătite public.

Festivalul Luminii – anual, din 2004, în Parcul Central “Simion Bărnuţiu” din Cluj se organizează un eveniment de lansare a unor mici lampioane, simbol al viselor şi aspiraţiilor ce se doresc împlinite.

UNTOLD Festival – cel mai mare festival de muzică din România, se desfăşoară la Cluj Arena (aug.) cu o largă audienţă. Concertează mulţi artişti invitaţi din străinătate. UNTOLD Festival a câştigat premiul “Best Major European Festival” în anul 2015 (ed. I).

Mioritmic (anual, oct.) este un festival de muzică electronică de avangardă, la care sunt invitaţi artişti inovativi, punându-se accentul pe întreaga experienţă muzicală şi vizuală şi pe atmosfera creată de public şi de artişti.

Vă invităm să participaţi ! Este o experienţă unică !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete, pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile, conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !