Transport de persoane Cluj – Amsterdam, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Cluj – Amsterdam, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Cluj – Amsterdam, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Prin Transilvania cu Danytur ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă curse regulate cu plecarea din România, pe rute europene sau româneşti, asigurând cele mai bune condiţii de călătorie şi securitatea deplină a pasagerilor şi coletelor până la destinaţie.

Astăzi continuăm călătoria noastră prin municipiul Cluj-Napoca, oraş al tinereţii şi al idealurilor înalte ! Ne-am propus vizionarea, în continuare, a frumuseţilor arhitectonice, laice şi religioase, valoroase monumente istorice:

Palatul Banffy, clădire în stil baroc, construită de arh. german J.E. Blaumann, între anii 1774-1785, pentru contele Gh. Banffy. Pe frontispiciul în stil rococo se află blazonul familiei Banffy şi 6 statui ale unor personaje mitologice: Hercule, Apollo, Marte, Minerva, Diana şi Perseu. Din anul 1951 aici se află Muzeul Naţional de Artă.

Palatul Szeky din Cluj, clădire în stil neogotic, construită pe malul Someşului de farmacistul şi prof. univ. Miklos Szeky, în anul 1893. Monumentul arhitectonic a fost realizat de arh. Samu Pecz.

Casa Matia, unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectură din Cluj (sec. XV), realizat în stil gotic-renascentist, este imobilul în care s-a născut Matia Corvin, viitorul rege al Ungariei (22 febr.1440). Pe clădire, în anul 1887, a fost amplasată o placă memorială, care menţionează acest eveniment. Actualmente găzduieşte Universitatea de Arte şi Design.

Palatul Primăriei din Cluj, monument istoric şi de arhitectură, construit în stil baroc de arh. I. Alpar la sfârşitul sec. al XIX-lea.

Palatul Babos din Cluj este un monument istoric şi de arhitectură reprezentant pentru stilul Belle Epoque, construit între anii 1889-1890 pentru Babos Sandor.

Biserica Romano-Catolică “Sf. Mihail” din Piaţa Centrală din Cluj, este o clădire în stil gotic, baroc şi neogotic, a cărei construcţie s-a desfăşurat în două etape: 1316-1390 şi 1410-1487. Este cunoscut documentul emis de Curtea papală de la Avignon în anul 1349, prin care se acorda iertarea păcatelor celor care ar fi ajutat financiar la construirea bisericii. În urma unor evenimente nefericite, în 1860 s-a refăcut turnul cu ceas, în stil neogotic, acesta fiind cunoscut ca cel mai înalt turn de biserică din România. Altarul neogotic, operă a meşterului tâmplar Lajos Back, a fost premiat la Expoziţia Mondială de la Viena, din 1873. Datorită unor restaurări din perioada 1957-1960, au fost evidenţiate o parte din picturile originale din sec. XIV-XV.

Catedrala “Schimbarea la Faţă” sau Biserica Minoriţilor, este un monument istoric şi de arhitectură construit între anii 1775-1779, în stil baroc. Este catedrala Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla. S-a construit prin fondurile donate de împărăteasa Maria Tereza.

Biserica Reformată de pe Uliţa Lupilor, menţionată în documentele medievale ca “Platea Luporum”, este un monument istoric construit în stil gotic, între anii 1486-1510. Construcţia sa a fost susţinută de regele Matia Corvin, iar după moartea sa de regele Vladislav al II-lea al Ungariei, din veniturile mineritului sării. Pe pereţii bisericii se află cea mai bogată colecţie de blazoane şi steme din România, aparţinând unor nobili transilvăneni. În faţa edificiului a fost amplasată copia statuii ecvestre a Sf. Gheorghe ucigând balaurul (originalul, realizat în anul 1373, se află la Praga).

Biserica Ortodoxă din Deal, cu hramul “Sf. Treime”, este prima biserică ortodoxă din Cluj, construită între anii 1795-1796, în stil baroc. În perioada 1919-1932 a servit drept catedrală a Episcopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Biserica Franciscană este unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult din Cluj, construit între anii 1260-1290, în stil romanic, gotic şi baroc, pe locul unei mai vechi biserici romano-catolice, distrusă de invazia tătarilor în 1241. Din 1898, în faţa bisericii se află amplasat Obeliscul Carolina.

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, este un monument istoric în stil bizantin, construit între anii 1920-1930.

Sinagoga Neologă din Cluj, construită în 1887, în stil maur, reconstruită în stil neoclasic-modern în 1947 şi 1951, este un monument istoric dedicat memoriei victimelor Holocaustului.

Şi încă ar mai fi multe de spus…

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !