Transport de persoane Brasov – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Brasov – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Brasov – Roma, Romania – Italia cu autocar, microbuz

Cu Danytur pe drumuri ardelene ! Firma Danytur asigură transport de persoane pe rute europene şi româneşti, cursele regulate cu plecarea din România oferind călătorii cu un confort deosebit şi în deplină securitate.

Ne încheiem popasul în urbea Braşovului vizionând un program despre frumoasele manifestări artistice desfăşurate de-a lungul anului, festivaluri, concerte, programe de dansuri folclorice şi obiceiuri străvechi, care ilustrează identitatea unui popor şi te introduc în filozofia lui de viaţă. Iată câteva dintre acestea:

Cerbul de Aur – Festival de muzică uşoară (spectacol-concurs), care s-a desfăşurat în Piaţa Sfatului din Braşov în perioada 1968-1971, 1992-1997, 2001-2005, 2008-2009, în lunile august-septembrie. Scopul urmărit a fost promovarea talentelor din România şi de peste hotare. Au fost invitaţi să concerteze artişti români şi străini de prestigiu: Diana Ross, Amalia Rodrigues, Julio Iglesias, Tom Jones, Vaya con Dios, Kenny Rogers, Ricky Martin, Patricia Kaas ş.a.

Junii Braşoveni – Grup de călăraşi din Şcheii Braşovului, care anual defilează pe străzile Braşovului. Sunt grupaţi în şapte cete de călăreţi, organizaţi în societăţi cu misiunea de a păstra şi promova tradiţiile locale. Acest eveniment are loc în “Duminica Tomii” – prima duminică după Paşti, când se produce “Coborârea în Cetate” de către Junii Tineri, Junii Bătrâni, Junii Curcani, Junii Dorobanţi, Junii Braşovecheni, Junii Roşiori şi Junii Albiori. Defilarea are loc pe străzile Braşovului spre Pietrele lui Solomon, unde se organizează o petrecere cu horă şi alte jocuri. Obiceiul junilor este considerat drept un ritual de iniţiere în rândul feciorilor.

Zilele Braşovului – Eveniment organizat de Primăria Braşov (în luna mai) cu program variat de spectacole de muzică, târguri de meşteri populari, expoziţii de produse şi alte manifestări.

Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc din Braşov, creat de Mariana Nicolesco în 2003, se desfăşoară anual, reunind artişti din toate colţurile ţării.

Festivalul de Jazz şi Blues din Braşov se desfăşoară anual, din 2012, la concerte participând artişti renumiţi din ţară şi din străinătate.

Festivalul Internaţional al Muzicii de Cameră şi Arte Vibrate, reuneşte mari artişti din ţară şi din străinătate la concerte de muzică de cameră (anual, iunie).

Festivalul de Dramaturgie Contemporană se desfăşoară anual (dec.) la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Braşov şi are caracter competiţional. Se mai organizează această ocazie lansări de carte, expoziţii de carte legate de arta teatrală şi expoziţii de artă plastică.

Concertele de orgă de la Biserica Neagră au loc în fiecare vară, din iunie până în septembrie, şi sunt susţinute de artişti din ţară şi invitaţi străini.

Festivalul Berii – Oktoberfest, este o petrecere populară (aug. – sept.) cu bere şi bucate adecvate, formaţii muzicale, jocuri şi parade cu care alegorice.

Festivalul Recoltei – Este o sărbătoare de toamnă (oct.) şi sunt prezentate în expoziţii de fructe şi legume, produsele obţinute în anul respectiv. Cu această ocazie se organizează şi servirea de mese cu produse specifice în zona rezervată şi manifestări artistice.

Vă invităm să participaţi !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se şi de pe telefoanele mobile, conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !