Transport de persoane Bicaz – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Bicaz – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Bicaz – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Din nou prin Londra cu Danytur ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur garantează o călătorie specială pe ruta România-Anglia şi retur, pasagerii şi coletele ajungând în cele mai bune condiţii direct la adresă. Cursele regulate cu plecarea din România, pe trasee bine stabilite, asigură confortul şi siguranţa unui transport civilizat şi relaxat.

Astăzi vom afla care sunt mijloacele de transport din Anglia şi, implicit, din Marea Britanie, pentru a apela, la nevoie, la aceste cunoştinţe. Este evident că nivelul de civilizaţie a unui popor se reflectă şi în mijloacele de transport, acesta fiind de multe ori un garant al vieţii noastre pe autostrăzile europene şi nu numai.

Toate companiile europene aviatice au curse regulate spre Londra, Manchester, Newcastle, Edinburgh şi Glasgow. Transportul cu avionul între oraşele din Anglia este foarte bine organizat (21 de aeroporturi) şi preţul acceptabil, aeroportul londonez Heathrow fiind printre cele mai mari din lume. Mai există însă şi aeroporturile Gatwick şi Stansted.

Londonezii au un transport intern cu tradiţie, metroul acestui oraş fiind printre cele mai vechi (1863), dar şi printre cele mai extinse şi moderne din lume (409 km), această operaţiune de extindere continuând. Trenurile circulă atât sub pământ, cât şi la suprafaţă, deservind şi suburbiile, staţiile fiind indicate cu simbolul circular London Underground.

Taxiurile londoneze sunt celebre prin confortul şi abilitatea de deplasare pe străzile Londrei. Staţionează în apropierea hotelurilor şi a zonelor turistice importante, dar pot fi oprite şi pe stradă.

Transportul feroviar este deservit de o reţea de căi ferate moderne şi 15 gări principale, staţiile de metrou situându-se în apropierea acestora. Dintre gările mai importante: Charing Cross – deserveşte sud-estul Angliei; Euston/St. Pancras – deserveşte estul Angliei, nordul lui Wales, nord-vestul Scoţiei; King’s Cross – deserveşte estul comitatelor centrale (Midlands), nord-estul şi nordul şi estul Scoţiei; Paddington – deserveşte sudul Midlands, vestul şi sudul lui Wales, partea vestică şi Oxford; Victoria – deserveşte sudul Angliei; Waterloo – deserveşte sud-vestul Marii Britanii; Waterloo International este terminalul pentru trenul Eurostar spre Bruxelles şi Paris.

Transportul cu autobuzul în Londra constă în acele vestite autobuze de un roşu strălucitor, cu etaj sau fără, aparţinând diverselor companii. Au destinaţiile afişate în faţă, în spate şi în lateral, biletele fiind cumpărate de la automatele stradale, dar unele mai au sistemul cu plata la urcare. Staţiile sunt marcate, dar unele autobuze opresc şi la cerere. Dacă vreţi să călătoriţi cu autobuzul, nu vă grăbiţi, aveţi avantajul de a vedea Londra mai pe îndelete !

Tot în cazul transportului rutier poate fi menţionată firma National Express, care are curse spre toate oraşele Marii Britanii. Mai există şi linii de autocare cu trasee speciale pentru turişti. The Strey Travel Network are un circuit între Londra, Windsor, Bath, Manchester, Rdinburgh, York, Nottingham, Cambridge, Londra ; Southern Explorer are linii ce pleacă din Londra spre Windsor, Stonehenge, Oxford, Cambridge, iar Gold Explorer are cursa Londra – Edinburgh.

Vă urăm o călătorie frumoasă !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !