Transport de persoane Barlad – Amsterdam, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Barlad – Amsterdam, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Barlad – Amsterdam, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Ţările de Jos! Curse regulate cu plecarea din România spre Olanda, pe trasee bine stabilite, oferă o călătorie confortabilă şi sigură, Firma Danytur având ca prioritate securitatea pasagerilor şi coletelor până la destinaţie. Transportul internaţional de persoane pe ruta România-Olanda şi retur, în cele mai bune condiţii, este mereu garantat de autocare şi microbuze modern dotate şi conducători auto cu o excelentă calificare.

Continuând vizita prin Amsterdam, am constatat o varietate de muzee, excelent organizate, unele având cele mai năstruşnice exponate, aflate în partea de sud a Pieţei Dam. Dar să le vedem:

Muzeul de Istorie din Amsterdam ilustrează, printr-o varietate de exponate, istoria oraşului începând din secolul al XIII-lea şi până în secolul al XVIII-lea. Secolul al XVII-lea, numit şi “secolul de aur”, ocupă o bună parte din muzeu. Preţioase sunt “Lecţia de anatomie a prof. Deijman” de Rembrandt şi o reprezentare panoramică a cetăţii, datată 1538.

Casa lui Rembrandt se află în clădirea în care artistul a locuit între anii 1639-1658, folosind parterul ca locuinţă şi etajul ca atelier de lucru. Aici se află expuse: un autoportret împreună cu soţia sa – Saskia, alte două autoportrete, o preţioasă colecţie de 300 de gravuri, dar şi lucrări ale contemporanilor săi.

Muzeul de Stat (fondat în 1808) este cel mai important muzeu din Olanda şi deţine o faimoasă colecţie a maeştrilor olandezi din secolele XVI-XVII. Îi găsiţi aici pe Rembrandt, Vermeer, Frans Hals, Jan Steen, Iacob van Ruysdael, Rubens, Ferdinand Bol, Pieter de Hooch, Goya ş.a. Colecţia sa de comori este completată de exponate valoroase de sculptură, sticlărie, porţelanuri şi ceramică.

Casa Anne Frank a devenit cunoscută datorită tinerei care a locuit aici în perioada 1942-1944, ascunzându-se împreună cu familia de agresivitatea forţelor germane. Jurnalul ţinut în această perioadă a fost publicat în mai multe ediţii. Tot în locuinţă există şi un muzeu dedicat Holocaustului şi libertăţilor civile.

Muzeul Vincent van Gogh deţine o colecţie impresionantă de lucrări, dintre care 200 de picturi, 500 de desene şi 600 de scrisori, urmărindu-se evoluţia artistului din tinereţe, când s-a format ca pictor, şi până la sfârşitul vieţii.

Muzeul Municipal deţine o bogată colecţie de artă modernă: Picasso, Chagall, Cezanne, Mondriaan, Matisse, Kandinski, Monet, de Koonink ş.a.

Muzeul Berii Heineken provine dintr-o braserie înfiinţată de Gerard Heineken în anul 1867, devenită între timp un edificiu emblematic al Amsterdamului, veniturile provenite din vizitarea sa fiind dirijate spre opere de binefacere.

Muzeul Amstelkring se află situat într-o veche locuinţă din secolul al XVII-lea, foarte bine conservată, a negustorului Jan Hartman. În timpul Reformei, acesta a amenajat în podul casei o bisericuţă catolică (Biserica din Pod).

Foarte atractive sunt şi: Grădina Botanică, în cadrul căreia s-au desfăşurat multe lucrări de cercetare ştiinţifică (Karl Linne), Artis – complex muzeal ce cuprinde: Acvariu, Terariu şi Planetariu, precum şi un interesant Muzeu al Tropicelor – dedicat ecologiei şi problemelor ţărilor din Asia şi Oceania.

Cu speranţa că aceste informaţii au stârnit interesul, vom mai reveni !

Firma de transport internaţional de persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !