Transport de persoane Bacau – Amsterdam, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Bacau – Amsterdam, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Bacau – Amsterdam, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Ţările de Jos ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur asigură călătorii pe trasee europene, ruta preferată de astăzi fiind România-Olanda. Curse regulate cu plecarea din România garantează confortul şi securitatea pasagerilor şi coletelor pe tot parcursul călătoriei, până la destinaţie.

Popasul de astăzi este în oraşul Amsterdam, capitala oficială şi economică a Olandei. Este un mare centru de prelucrare şi comercializare a pietrelor preţioase, recunoscut şi pe plan mondial. Oraş cu o industrie dezvoltată şi diversificată, dispune şi de instituţii ştiinţifice şi culturale de top, cu una dintre cele mai vechi burse de valori şi unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume.

Printre aceste construcţii ultramoderne, au străbătut secolele minuni arhitectonice ale unor epoci de mult apuse:

Zona centrală a Amsterdamului este străbătută de canale, pe malul cărora se află locuinţe ale comercianţilor şi bancherilor din secolele XVII-XVIII, acestea având ca semn distinctiv pe fronton o piatră sculptată cu blazonul familiei.

Bursa de Valori a lui Berlage este o clădire impozantă construită în 1903, în stil modernist, de către arhitectul Hendrik Petrus Berlage, cu un interior bogat decorat, în prezent servind ca spaţiu de expoziţie şi dispunând de două săli de concerte.

Piaţa Dam, aflată în partea veche a oraşului, găzduieşte frecvent spectacole în aer liber. Într-o zonă laterală se află un monument dedicat olandezilor ucişi în război, purtând simbolic 12 urne cu pământ de pe tot cuprinsul ţării.

Palatul Regal din Amsterdam, construcţie masivă din anul 1655, domină Piaţa Dam. Pe fronton se află o reprezentare alegorică a oraşului Amsterdam, înconjurat de Neptun şi alte fiinţe mitologice ale mării. Palatul este rezidenţa regală oficială, bogat mobilat cu mobilier din secolele XVIII-XIX, dar folosit doar la evenimente importante de stat.

Muzeul Maritim al Olandei deţine o colecţie de vase restaurate şi o corabie de comerţ cu trei catarge, din anul 1749. Exponatele ilustrează istoria pescuitului în Olanda, de la luntrele din lemn scobit până la vasele de transport moderne.

Biserica Nouă este o clădire măreaţă în stil gotic, a cărei construcţie a fost terminată abia în 1540. După incendiul din 1645, a fost reconstruită în stil renascentist, naosul fiind însă din sec. XIV; aici au loc încoronările regilor Olandei şi tot aici s-a oficiat căsătoria regală dintre prinţul Willem Alexander şi prinţesa Maxima.

Biserica Veche datează de la începutul secolului al XIV-lea, după Reformă deţinând doar clopotul original şi ferestre cu vitralii preţioase. Aici este înmormântată Saskia, soţia lui Rembrandt.

Biserica de Vest, terminată în anul 1631, are turnul cel mai înalt din oraş (85 m) şi un ansamblu de clopote deosebit. Aici sunt înmormântaţi Rembrandt şi fiul său, Titus.

Podul Magere, situat pe canalul Amstel, a fost construit din lemn în secolul al XVIII-lea, în apropierea sa aflându-se biserica Zuiderkerk (1603-1611), prima biserică construită în Amsterdam după Reformă.

Marele Muzeu Naţional, fondat în anul 1808 de către Ludovic Bonaparte, deţine o bogată colecţie de pictură, sculptură, sticlărie, porţelanuri şi ceramică. Valoroase colecţii de pictură mai deţin Muzeul Van Gogh (200 de tablouri şi 600 de desene ale pictorului olandez Vincent Van Gogh) şi Muzeul Municipal – muzeu de artă modernă (Cezanne, Picasso, Monet, Chagall ş.a.).

Şi încă mai sunt multe lucruri interesante de văzut !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !