Transport de persoane Aiud – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport de persoane Aiud – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport de persoane Aiud – Londra, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Din nou cu Danytur pe autostrăzile Angliei ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă o călătorie minunată pe ruta România-Anglia, punând la dispoziţia pasagerilor şoferi cu o excelentă pregătire profesională şi vehicule dotate modern, asigurând confortul şi relaxarea acestora. Curse regulate cu plecarea din România, pe trasee bine stabilite, garantează securitatea călătorilor şi a coletelor pe tot parcursul, până la destinaţie.

Am stabilit popasul de astăzi în inima regatului britanic, la Londra, cel mai mare oraş al Angliei şi capitala Marii Britanii. Aceasta este situată în sud-estul Angliei, fiind un important centru industrial – producător de automobile, avioane, nave maritime, produse petro-chimice, mobilă, produse de lux ş.a., un centru mondial cinematografic, comercial, financiar, cultural, ştiinţific şi turistic.

Westminster, Buckingham Palace, British Library, British Museum, Big Ben, Covent Garden, stadionul Wembley, terenurile de tenis de la Wimbledon, Tower of London, Empire Pool sunt doar câteva dintre reperele şi aproape emblemele Londrei, care fac din acest oraş una dintre destinaţiile turistice favorite din lume.

În mod tradiţional, Londra a fost împărţită între City, la est – zona bancară şi comercială a oraşului, şi Westminster, în partea opusă, reşedinţa monarhilor şi a guvernului. Toate obiectivele turistice, cu parfum de epocă şi dantelării de piatră sau cu unghiuri ascuţite repezite spre ceruri, se află între aceste două mari repere.

Aşadar, să vizităm Londra !

Big Ben sau Turnul Ceasului (St. Stephan’s Tower) este unul dintre obiectivele turistice renumite, emblemă a Londrei. Când Parlamentul îşi desfăşoară activitatea şi în timpul nopţii, lumina este aprinsă şi străluceşte peste faţadă şi ceasuri. Clopotul provine din vechiul palat Westminster şi a fost dăruit diaconului de la Catedrala “St. Paul” de către regele William al III-lea. A fost recondiţionat la Whitechapel în 1858 şi apoi fixat în turn.

Westminster Abbey sau Catedrala Westminster din Londra (Biserica “Sf. Petru” din Westminster) este un loc important în Londra şi în istoria Marii Britanii, aici fiind încoronaţi toţi suveranii, de la William Cuceritorul şi până în prezent (exceptând regii Edward al V-lea şi Edward al VII-lea), şi tot aici sunt înmormântaţi cei care au domnit din a doua jumătate a sec. al XIII-lea şi până la mijlocul sec. al XVIII-lea. Biserica a fost construită în sec. al XI-lea la ordinul regelui Edward Confesorul; în sec. al XIII-lea, Henry al III-lea a început reconstrucţia bisericii în stil gotic francez; regele Henry al VII-lea a construit Capela Fecioarei, terminată în anul 1519; în prima parte a sec. al XVIII-lea N. Hawksmoor a proiectat turnurile în stil gotic din partea vestică; deasupra uşii din partea de vest au fost adăugate statui ale martirilor din sec. al XX-lea. Aici se află mormântul reginei Elisabeta I a Angliei. În catedrală mai sunt îngropate şi alte personalităţi sau există doar plăci comemorative. Ultimul îngropat în incintă a fost Sir Lawrence Olivier.

Palatul Westminster, reconstruit după incendiul din 1834, este o clădire în stil gotic (1840/1888), prima construcţie de pe acest spaţiu datând de la 1060. Cea mai veche parte a palatului este Westminster Hall (73 m lungime şi 18 m lăţime), a cărei plafon din lemn de stejar datează din Evul Mediu, fiind singura parte importantă a palatului salvată din incendiu (împreună cu un turn şi cripta capelei). Statuia lui Oliver Cromwell se află amplasată în afara sălii, în 1653 acesta având funcţia de Lord Protector.

Continuăm plimbarea prin Londra la popasul următor !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur !