
Curse regulate internationale de persoane si colete cu autocarul pe liniile Romania – Belgia si retur.
O experienţă de peste un deceniu în domeniul transportului internaţional coroborată cu o expertiză permanentă a modelelor tradiţionale de transport de persoane şi punerea în aplicare a unor soluţii adaptate cerinţelor pieţii, dar şi nevoilor şi doleanţelor călătorilor face ca firma Danytur să fie una din opţiunile preferate pentru transportul în regim de linie continuă tur şi retur România–Belgia, fie că este vorba de transport de persoane, servicii de coletărie la adresă sau de transport autovehicule în regim de platformă.
Din nou cu Danytur prin Belgia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii minunate prin Europa, pe trasee bine stabilite, cursele de autocare şi microbuze asigurând confortul şi siguranţa pe care o doriţi. Curse regulate cu plecarea din România spre Belgia şi retur, garantează cele mai bune condiţii pentru pasageri şi colete, securitatea acestora fiind prioritatea Firmei Danytur.
Abrud
Adjud
Agnita
Aiud
Alba Iulia
Alesd
Aninoasa
Arad
Ardud
Avrig
Bacau
Baia de Aries
Baia Mare
Baia-Sprie
Baile Tusnad
Balan
Baraolt
Barlad
Beclean
Beius
Beresti
Bicaz
Bistrita
Blaj
Borsa
Borsec
Botosani
Brad
Braila
Brasov
Brosteni
Bucecea
Buhusi
Buzau
Buzias
Cajvana
Calan
Campeni
Campia Turzii
Campulung Moldovenesc
Carei
Cavnic
Cehu Silvaniei
Chisineu Cris
Ciacova
Cisnadie
Cluj-Napoca
Codlea
Comanesti
Copsa Mica
Covasna
Cristuru Secuiesc
Cugir
Curtici
Darabani
Darmanesti
Dej
Deta
Deva
Dolhasca
Dorohoi
Dragomiresti
Dumbraveni
Fagaras
Faget
Falticeni
Faurei
Flamanzi
Focsani
Frasin
Galati
Gataia
Geoagiu
Gheorgheni
Gherla
Ghimbav
Gura Humorului
Harlau
Hateg
Huedin
Hunedoara
Husi
Ianca
Iasi
Iernut
Ineu
Insuratei
Intorsura Buzaului
Jibou
Jimbolia
Lipova
Liteni
Livada
Ludus
Lugoj
Lupeni
Marasesti
Marghita
Medias
Miercurea Nirajului
Miercurea Nirajului
Miercurea Sibiului
Miercurea-Ciuc
Milisauti
Moinesti
Murgeni
Nadlac
Nasaud
Negresti
Negresti-Oas
Nehoiu
Nucet
Ocna Mures
Ocna Sibiului
Odobesti
Odorheiu Secuiesc
Onesti
Oradea
Orastie
Panciu
Pancota
Pascani
Patarlagele
Pecica
Petrila
Petrosani
Piatra Neamt
Podu Iloaiei
Pogoanele
Predeal
Radauti
Ramnicu Sarat
Rasnov
Recas
Reghin
Roman
Roznov
Rupea
Sacele
Sacueni
Salcea
Saliste
Salistea de Sus
Salonta
Sangeorgiu- de-Padure
Sangeorz-Bai
Sannicolau Mare
Santana
Sarmasu
Satu Mare
Saveni
Sebes
Sebis
Seini
Sfantu Gheorghe
Sibiu
Sighetu Marmatiei
Sighisoara
Simeria
Simleu Silvaniei
Siret
Slanic-Moldova
Solca
Somcuta Mare
Sovata
Stefanesti
Stei
Suceava
Talmaciu
Targu Bujor
Targu Frumos
Targu Ocna
Targu Secuiesc
Targu-Lapus
Targu-Mures
Targu-Neamt
Tarnaveni
Tasnad
Tautii Magheraus
Tecuci
Teius
Timisoara
Toplita
Turda
Ulmeni
Ungheni
Uricani
Valea lui Mihai
Vascau
Vaslui
Vatra Dornei
Vicovu de Sus
Victoria
Viseu de Sus
Vlahita
Vulcan
Zalau
Zarnesti
Zlatna
Turismul internaţional este o importantă parte a economiei naţionale şi aduce venituri considerabile. Principalele zone turistice ale Belgiei sunt la litoralul Mării Nordului, cu staţiunile Ostende (băi termale), Knokke-Heist (cazino), Blankenberge (cazino, port de agrement – iahting) şi peisajele Flandrei maritime.Turismul cultural în Belgia seamănă cu intrarea în Peştera Comorilor, nu te mai saturi de frumuseţea locurilor, clădirilor magnifice şi monumentelor întâlnite. Deci să le vedem:
Aalst
Aarschot
Andenne
Antoing
Antwerp
Arlon
Ath
Bastogne
Beaumont
Beauraing
Beringen
Bilzen
Binche
Blankenberge
Borgloon
Bouillon
Braine-le-Comte
Bree
Bruges
Brussels
Charleroi
Châtelet
Chièvres
Chimay
Chiny
Ciney
Comines-Warneton
Couvin
Damme
Deinze
Dendermonde
Diest
Diksmuide
Dilsen-Stokkem
Dinant
Durbuy
Eeklo
Enghien
Eupen
Fleurus
Florenville
Fontaine-l’Évêque
Fosses-la-Ville
Geel
Gembloux
Genappe
Genk
Geraardsbergen
Ghent
Gistel
Halen
Halle
Hamont-Achel
Hannut
Harelbeke
Hasselt
Herk-de-Stad
Herentals
Herve
Hoogstraten
Houffalize
Huy
Izegem
Kortrijk
Jodoigne
La Louvière
La Roche-en-Ardenne
Landen
Le Rœulx
Lessines
Leuven
Leuze-en-Hainaut
Liège
Lier
Limbourg
Lokeren
Lommel
Lo-Reninge
Maaseik
Malmedy
Marche-en-Famenne
Mechelen
Menen
Mesen
Mons
Mortsel
Mouscron
Namur
Neufchâteau
Nieuwpoort
Ninove
Nivelles
Ostend
Ottignies-Louvain -la-Neuve
Oudenaarde
Oudenburg
Peer
Péruwelz
Philippeville
Poperinge
Rochefort
Roeselare
Ronse
Saint-Ghislain
Saint-Hubert
St. Vith
Scherpenheuvel -Zichem
Seraing
Sint-Niklaas
Sint-Truiden
Soignies
Spa
Stavelot
Thuin
Tielt
Tienen
Tongeren
Torhout
Tournai
Turnhout
Verviers
Veurne
Vilvoorde
Virton
Visé
Walcourt
Waregem
Waremme
Wavre
Wervik
Ypres
Zottegem
Zoutleeuw
Primăria din Bruxelles (Hotel de Ville), important obiectiv turistic, este de o frumuseţe deosebită. Situată în Piaţa Mare (Grote Markt), a fost realizată în stil gotic, în Evul Mediu, pe etape: aripa de est a fost construită între anii 1402-1420 (Jacob van Thienen), iar aripa mai mică în anul 1444, la iniţiativa lui Charles cel Îndrăzneţ. Cea de a treia a fost realizată de Guillaume de Voghel, care în anul 1452 a construit şi Magna Aula. Turnul, înalt de 96 m, a fost realizat în stil gotic după planurile lui Jan van Ruysbroek. Deasupra se află statuia Arhanghelului Mihail (3 m, în întregime din metal, patron al oraşului) în luptă cu dragonul. Sălile sunt împodobite cu câteva dintre cele mai frumoase tapiserii locale din sec. al XVI-lea, al XVI-lea şi al XVIII-lea . Faţada primăriei este decorată cu numeroase statui, care reprezintă nobili, sfinţi şi figuri alegorice importante.
Catedrala “Sfinţilor Mihail şi Gudule” este o clădire a cărei construcţie a început în anul 1226, în care se combină stilul gotic cu cel romanesc, vitraliile sale prezintă imagini inspirate din desenele lui Bernard Van Orley, pictor din sec. al XVI-lea. Amvonul din lemn împodobit (1699) înfăţişează izgonirea lui Adam şi a Evei din Grădina Edenului.
Casa Regelui este un palat în stil neogotic, care găzduieşte Muzeul Municipal, ale cărui colecţii cuprind sculptură gotică, porţelan, argintărie, dantelărie şi tablouri valoroase. Mai există o colecţie originală care cuprinde 600 de costume destinate lui Manneken-Pis.
Manneken-Pis este o statuetă de bronz ce reprezintă un băieţel grăsuţ urinând, creată în anul 1619 de Jerome Duquesnoy. Dar menţiunea despre acest personaj datează din anul 1377.
Piaţa Grand Sablon este un loc prosper, plin de cafenele, restaurante, galerii de artă şi magazine cu antichităţi. Un loc împortant îl ocupă Biserica Notre-Dame du Sablon, construită în stil gotic, în anul 1304, de către arbaletierii care se antrenau aici. O altă biserică este Notre-Dame de la Chapelle, care datează din sec. al XII-lea. Aceasta a fost biserica parohiei lui Pieter Brueghel cel Bătrân (1520-1569), care este îngropat în incintă.
Muzeul de Artă Veche dispune de o valoroasă colecţie de pictură a maeştrilor flamanzi şi olandezi din sec. al XV-lea -al XIX-lea (Rubens, Hieronymus Bosch, Memling, Van Dyck şi lucrările cele mai vestite ale lui Pieter Brueghel cel Bătrân).
Muzeul de Artă Modernă este o clădire cu o arhitectură originală, care găzduieşte lucrări ale artiştilor belgieni moderni: Magritte, Delvaux, James Ensor, Leon Spilliaert, Constant Permeke, Leo Brusselmans, Rik Wouters, Pierre Alechinsky, Henri Michaux ş.a.
Muzeul Instrumentelor Muzicale deţine o colecţie de 7000 de instrumente din epoca de bronz şi până în prezent. Sunetele acestor instrumente pot fi ascultate cu ajutorul unor căşti audio.
Palatul Regal este o clădire reconstruită în 1904, din dorinţa regelui Leopold al II-lea, dar palatul este folosit în prezent doar cu ocazia evenimentelor de stat.
Casa lui Erasmus se află în partea vestică a oraşului Bruxelles, datând din sec. XVI şi a fost într-adevăr locuinţa acestuia în anul 1521. Amenajată ca muzeu memorial, deţine mobilier de epocă, tablouri de Holbein şi Bosch, gravuri de Durer şi ediţii princeps ale operelor lui Erasmus, inclusiv “Elogiul nebuniei”.
Mini-Europe din Bruxelles este un parc ce cuprinde 300 de machete ale unor clădiri din 15 ţări ale Uniunii Europene, constituind o atracţie populară.
Primăria din Leuven seamănă cu o catedrală, având 236 de statui care ilustrează scene religioase, amplasate pe trei etaje. Construită în sec. al XV-lea, în stil gotic, este deosebit de atractivă din cauza dantelăriei de piatră ce o învăluie.
Clopotniţa din Mons este un monument istoric în stil baroc, unic în Belgia, din oraşul medieval Mons, capitală a provinciei Hainaut. Construită în sec. al XVII-lea, are o înălţime de 87 m şi este situată într-o piaţă, în apropierea ruinelor unui castel.
Gara din Anvers, inaugurată în 1905, are o faţadă impresionantă, înaltă de 44 m, fiind considerată una dintre cele mai frumoase gări din lume (monument de artă feroviară).
Catedrala Notre-Dame din oraşul valon Tournai datează din sec. al XII-lea, este construită în trei stiluri care se îmbină armonios: romanesc, tranziţional şi gotic, având 5 turnuri cu clopote. În interior se află celebra pictură “Suflete în Purgatoriu”, realizată de pictorul flamand Peter Paul Rubens.
Castelul Gravensteen din Gent este o clădire impresionantă, construită în Evul Mediu, al cărui proprietar l-a valorificat pentru a participa la cruciadă. A fost renovat în anul 1885 şi în prezent este una dintre cele mai populare atracţii turistice din zonă. În interior se află şi o expoziţie cu obiecte de tortură.
Clopotniţa din Bruges are un turn cu 360 de trepte, construit în 1240, distrus într-un incendiu şi refăcut de nenumărate ori. A rămas un simbol al oraşului, având o imagine impresionantă.
Canalele din Bruges – Veneţia Nordului, sunt opera negustorilor din Evul Mediu, care au solicitat amenajarea râului Reie, pentru a-şi putea transporta mărfurile în pieţe. Astăzi oferă posibilitatea unei plimbări romantice cu barca la lăsarea serii.
Oraşul Tournai (Doornik), capitala francilor în sec. al V-lea, oferă turiştilor câteva monumente istorice venerabile. În Grand-Place se află statuia lui Christine de Lalaing (sec.al XVI-lea) şi Biserica Saint Quentin (sec. al XII-lea), iar pe latura din stânga alte două clădiri din sec.al XVII-lea: Halle aux draps din 1610 şi la Grange des dimes de Saint-Martin din 1663.
Liege (Luik) este al treilea oraş ca mărime în Belgia, un centru cultural şi industrial cu tradiţie. Unul dintre monumentele istorice şi de arhitectură impresionante ale acestuia este Palais des Princes-Eveques (Palatul Episcopilor), care astăzi găzduieşte judecătoria oraşului şi guvernul regiunii Valonia. A fost reşedinţa oficială a episcopilor (? -1185). Reconstruită, clădirea a fost din nou distrusă în sec.al XV-lea, iar cea actuală, a fost reclădită în sec. al XVI-lea, în stil renascentist, la iniţiativa Cardinalului Erard La Marck. O aripă nouă, în stil neogotic – Palatul Guvernului Provincial, s-a construit între anii 1849-1853.
Muzeul Vieţii Valone din Liege este amenajat într-o fostă mănăstire minorită din sec. al XVII-lea şi deţine o colecţie de peste 350000 documente şi artefacte ce ilustrează viaţa şi cultura regiunii Valonia: religia, meşteşugurile, ocupaţiile casnice, unelte, sărbători ş.a.
Biserica Saint-Barthelemy din Liege are o înfăţişare luminoasă, faţada cu dese coloane false de culoare roşie, specifice bisericilor romanice, a fost construită în sec. al XII -lea şi extinsă 600 de ani mai târziu. Este decorată cu basoreliefuri.
Biserica “Sfintei Cruci” din Liege, construită în anul 979, deţine un triptic în care, se afirmă, au fost încorporate patru fragmente din crucea lui Iisus şi o bucată din craniul lui Ioan Botezătorul. Tot în această biserică se află cheia Sf. Hubert, lungă de 37 cm, care a fost dăruită Sf. Hubert în anul 722 de către Papa Grigore al II-lea. Aceasta este una din cheile mormântului Sf. Petru de la Vatican. Loc de pelerinaj.
Muzeul de Artă Modernă din Liege (amplasat în Parcul Boverie) deţine o colecţie de picturi din secolele al XIX-lea şi al XX-lea, inclusiv opere semnate de Picasso, Monet, Pissaro, Chagall, Kokoschka şi alţi pictori belgieni. Tot aici se află şi o frumoasă colecţie de gravuri din secolul al XIX-lea până în prezent.
Le Perron este un vestit monument din Liege, aflat la capătul Place du Marche, format dintr-o fântână înconjurată de arcade, deasupra cărora se află grupul statuar “Cele Trei Graţii”, realizat de Jean Delcour; a devenit un simbol al oraşului şi al libertăţii cetăţenilor din Liege.
O formă de manifestare artistică, tradiţională acum în mai toate ţările europene şi de pe alte continente, este festivalul, parte a turismului cultural, cu mare impact emoţional şi cu rol de promovare a tinerelor talente şi a inovaţiilor în artă:
Festivalul de Film de la Bruges promovează cele mai noi filme produse în ţară şi peste hotare. (martie) Maratonul de Jazz de la Bruxelles, unul dintre cele mai populare festivaluri, concertele având loc cam peste tot: cluburi, cafenele, hoteluri, pieţe. (mai)
Expoziţia de Artă din Bruxelles demonstrează că este o platformă europeană pentru arta contemporană, galeriile expunând tablouri ale tinerelor talente belgiene care vor să se afirme pe piaţa internaţională. Sunt atent selecţionate şi reprezintă toate tendinţele contemporane. (apr.-mai)
Festivalul de Artă Kunsten de la Bruxelles ilustrează o gamă variată de forme de artă, 20 de locaţii din oraş fiind destinate desfăşurării festivalului: teatrul, muzica, dansul, filmele, artele vizuale şi toate combinaţiile posibile ale acestora găsesc loc de exprimare. Este un festival internaţional, artişti de pretutindeni fiind invitaţi să participe; sunt prezentate şi producţii în primă audiţie, în teatre, cinematografe, săli de expoziţie. (mai)
Târgul de Artă Antică de la Bruxelles reuneşte dealeri care se ocupă de artă antică din Egipt sau din Orientul Apropiat şi prezintă exponate în galeriile şi magazinele de artă antică din Piaţa Sablon. Evenimentul atrage colecţionari importanţi, dar şi experţi în piese de muzeu. (iunie)
Festivalul European de Film de la Bruxelles prezintă numeroase proiecţii în aer liber sau în săli de cinema, precum şi evenimente legate de cinematografie. (iunie)
Festivalul Couleur Cafe de la Bruxelles este un festival al diversităţii, un eveniment muzical deosebit la care participă numeroşi artişti din culturi diferite. Restaurantele prezintă meniuri exotice pentru bucătăriile din întreaga lume. 50 de concerte cu artişti de pe tot mapamondul, pe patru scene diferite, evoluează uneori până la orele dimineţii. (iunie)
Festivalul Cactuşilor din Bruges este un festival de muzică pop şi rock, ce se desfăşoară în Parcul Minnewater. (iulie)
Festivalul Ommegang de la Bruges reconstituie spectacolul din 1549, dat în onoarea împăratului Charles alV-lea şi a familiei sale. Festivităţile încep la Grand Place, unde printre invitaţi sunt şi descendenţi ai familiei regale. Are loc o paradă cu participanţi în costume colorate, încheiată de trăsuri trase de cai şi câini. Evenimentul se încheie când parada ajunge pe strada Charles Buls. (iulie)
Festivalul de Muzică din Flandra, Bruges, reuneşte artişti şi iubitori ai genului de muzică medievală sau adaptată acestui stil. (1 august)
Festivalul Florilor de la Bruxelles este o manifestare deosebită ce are loc anual în Piaţa Mare, unde este realizat un model floral gigant sub formă de covor, la care sunt utilizate peste 700000 de flori. (15 august) Festivalul Verii de la Anvers cuprinde un program de evenimente care include muzică, artă şi teatru, potrivite pentru toate vârstele. Se desfăşoară în tot oraşul, în corturi special amplasate sau în alte locuri amenajate. (iul.-oct.)
Festivalul Berii în Bruxelles se desfăşoară în Grand Place, într-un cadru amenajat special, unde sunt puse la vânzare toate sortimentele de bere care sunt produse în Belgia, la preţuri accesibile. Au loc diverse evenimente atractive şi Parada Berarilor. (sept.)
Festivalul de Muzică de la Bruges este un concert al artiştilor contemporani, cu participare internaţională, la care sunt invitaţi localnici şi turişti. (nov.)
Balul din Decembrie de la Bruges este un eveniment cu muzică şi dans, care se desfăşoară în numeroase locaţii special amenajate din Bruges.
Sunteţi bineveniţi la petrecere !
Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).
Drum bun cu Danytur !